Clujul ocupa locul 2 în topul primăriilor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul

carduri visaTaxele şi impozitele locale pentru Cluj-Napoca pot fi plătite cu cardul şi în cadrul unei locaţii speciale deschise zilnic în complexul comercial Iulius Mall până la sfârşitul lunii martie 2014, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, Banca Transilvania şi primărie.

Personal al primăriei va asista contribuabilii la standul special deschis zilnic, între orele 14.00 – 20.00. Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiei amplasate în Iulius Mall, cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi în cadrul administraţiilor fiscale. Astfel, în baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, iar plata se va putea face parţial sau integral.

Campania naţională de promovare a plaţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul

Parteneriatul dintre Visa Europe, băncile membre şi primărie face parte din a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014.

Toţi posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014 vor participa la o promoţie în cadrul căreia vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, premii totale în valoare de peste 130.000 lei. Fiecare plată efectuată cu cardul Visa reprezintă înscrierea automată în promoţie şi o şansă în plus la tragerea la sorţi.

Totodată, Visa Europe, împreună cu băncile membre, organizează pentru al doilea an consecutiv competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul. Primăria care va susţine cel mai activ plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de „Primăria Viitorului”. Pentru a sublinia angajamentul primăriilor de a promova plata taxelor şi impozitelor cu cardul şi de a oferi şanse egale tuturor oraşelor, primăria câştigătoare va fi desemnată în funcţie de numărul de plăţi cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalităţilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispoziţia cetăţenilor (POS, online şi locaţii speciale), precum şi de iniţiativele de promovare a modalităţilor alternative de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul.

Contribuabilii sunt tot mai interesaţi să îşi achite obligaţiile fiscale mai simplu, în siguranţă şi fără costuri suplimentare. Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, susţinută de tranzacţiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Topul primăriilor în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul realizate în 2013

Primele 10 oraşe în funcţie de valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale însumează peste trei sferturi din totalul tranzacţiilor realizate pentru primăriile din România care acceptă plata cu cardul.

Cluj-Napoca se situează pe locul 2 în topul primăriilor din România în funcţie de valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul, după Sectorul 1 Bucureşti, fiind urmată de celelalte sectoare ale Municipiului Bucureşti, Braşov, Galaţi, Timişoara, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Constanţa şi Târgu Mureş. Valoarea taxelor si impozitelor locale plătite cu cardul aferente Primăriei Cluj-Napoca a fost de aproximativ 12 milioane lei, în 2013.

Plata taxelor şi impozitelor locale aferente Primăriei Cluj-Napoca se poate realiza cu cardul la ghişeele administraţiei fiscale, online pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca şi pe platforma ghiseul.ro, precum şi în cadrul locaţiei speciale deschise în Iulius Mall.

Mai multe informaţii despre plata taxelor şi impozitelor cu cardul şi campania Visa pot fi accesate aici.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată deţinută şi operată de băncile membre şi alţi furnizori de servicii de plăţi din 37 de ţări din Europa. Visa Europe utilizează cele mai noi tehnologii pentru a crea servicii şi infrastructură care să permită milioanelor de consumatori, companii şi guverne din Europa să facă plăţi electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comercianţilor şi stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri şi comercianţi.

Visa Europe operează un model de afaceri cu volum mare şi costuri reduse care oferă servicii membrilor săi. Surplusul obţinut este reinvestit în afacere şi folosit la îmbunătăţirea capitalului şi rezervelor.

În Europa, există 500 milioane de carduri Visa şi 1 € din fiecare 6,5 € cheltuiţi este pe un card Visa. În anul financiar încheiat în septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au însumat 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat să crească (+20% faţă de anul anterior) şi s-au situat la 240 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.