Clujul ocupă locul al doilea la nivelul de salariilor după București! Vezi cât câștigă clujenii!

Potrivit cifrelor oficiale, salariul mediu net pe lună a depăşit 2.000 de lei în toate judeţele României, însă doar în Bucureşti şi în Cluj salariile angajaţilor au depăşit 3.000 de lei net pe lună, potrivit MEDIAFAX.

Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din Ro­mânia, de aproape 3.500 de lei net pe lună, fiind imediat urmați de angajații din Cluj (3.048 de lei net pe lună în 2018). De cealaltă parte, angajaţii din Suceava câştigă, în medie, circa 2.000 de lei net pe lună, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

„Decalajele salariale dintre regiuni nu reflectă decât decalajul dintre dezvoltarea economică a acestora. Motivul pentru care în Bucureşti sunt salarii mai mari decât în alte zone este reprezentat de faptul că, în Capitală, economia oferă locuri de muncă bine remunerate, aici sunt sediile companiilor mari, multinaţionale, care angajează personal cu studii superioare, şi aici sunt şi mulţi angajaţi din domeniul IT, cu calificări înalte şi salarii mari. În schimb, în Suceava sunt industrii cu salarii mici, în zona fabricării de încălţăminte sau confecţii, în construcţii sau în zona de restaurante şi hoteluri„, a explicat analistul economic Aurelian Dochia.

Statisticile INS arată că în topul zonelor cu cele mai mari salarii din economie se află, după Capitală (unde salariul mediu a fost de 3.483 de lei net în 2018), judeţele Cluj (3.048 de lei net pe lună în 2018), Timiş (2.890 lei net), Ilfov (2.868 lei net) şi Sibiu (2.771 lei net).

Astfel, doar în Bucureşti şi în Cluj salariul mediu a depăşit valoarea de 3.000 de lei net pe lună.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.