Clujul talentelor! Cântăreții stradali fac orașul să vibreze într-un mod plăcut! FOTO

Dacă iei centrul orașului „la pas” pentru o plimbare de câteva minute e practic imposibil să nu întâlnești un artist stradal ce își etalează talentul muzical încercând să facă un ban cinstit cu chitara sau vioara sa, având alături o geantă în care primește mici donații pentru prestația sa de la clujenii generoși.

Pe unii poate îi cunoașteți sau i-ați mai văzut, pe alții poate îi vedeți aici pentru prima dată, cert este că, numărul lor se află în creștere, tot mai mulți tineri care dețin un instrument muzical au început în ultima perioadă să dea frâu liber pasiunii lor și să se exprime în public prin muzică. Iar trecătorii par să fie încântați de acest nou „fenomen” care a cucerit Clujul, mulți se opresc din drumul lor pentru câteva minute ascultându-i, fără să uite la final să își scoată portmoneul și să le ofere o „donație” de câțiva leuți pentru „mini-concertul” la care tocmai au asistat. Chiar dacă majoritatea fac un ban cinstit din talentul lor, de altfel un lucru demn de apreciat, există și artiști stradali care nu fac asta pentru bani, ci mai mult pentru a le oferi clujenilor un recital relaxant.

Locațiile tradiționale unde pot fi găsiți tinerii care aduc o doză de bună dispoziție în centrul orașului le cunoașteți cu toții, Bulevardul Eroilor și Parcul Central, însă pe unii îi mai găsiți pe strada Iuliu Maniu, în Piața Unirii sau Piața Muzeului.

eClujeanul.ro a strâns în ultimii doi ani o mică „bază de date” de artiști stradali, pe care o împărtășim astăzi cu voi, acum, la început de primăvară 🙂

Pe Bulevardul Eroilor, un tânăr și saxofonul său – 27 februarie 2015

22 martie 2014 – Parcul Central

10 mai 2014 – Parcul Central

10 octombrie 2014 – Bulevardul Eroilor

3 martie 2013 – Parcul Central

10 mai 2014

Promitem să urmărim în continuare evoluția acestui fenomen al artiștilor stradali la Cluj-Napoca. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.