Clujul va avea un nou ministru in Guvern

Clujul va fi reprezentata in Guvernul Romaniei de un nou ministru, al treilea dupa Ioan Rus si Aurelia Cristea. Președintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire al acestuia în funcție.

csilla hegedus

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a propus-o, marţi după-amiază pe clujeanca Csilla Hegedus pentru a ocupa funcţia de ministru al Culturii. Kelemen a precizat că aceasta este un „om de specialitate” care „lucrează de foarte mult timp” în domeniu, iar „premierul Ponta cunoaşte propunerea şi nu a avut nimic de comentat”.

Preşedintele a semnat marti seara decretul prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului Csilla Hegedüs, ministru al Culturii şi viceprim-ministru.

Ceremonia de depunere a jurământului urmează să aibă loc miercuri, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

Actualul secretar de stat din cadrul Ministerului Culturii, Csilla Hegedus, este, din 2011 şi secretarul general adjunct al Uniunii Democrate Maghiare din România. Între 2010 şi 2012 a fost consilierul personal al ministrului Culturii, Kelemen Hunor. Ea a fost director executiv al Fundaţiei Transilvania Trust, cea care a luat în concesiune de la moştenitori Castelul Banffy din Bonţida, pe care îl acum reabilitează, inclusiv cu finanţare de la Ministerul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.