Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, în vizită la Primăria Cluj-Napoca: „Clujul reprezintă un nod de transporturi de importanță strategică la nivel regional în UE”

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a efectuat o vizită la sediul Primăriei Cluj-Napoca astăzi, unde s-a întâlnit cu primul Emil Boc.

Tema principală a întâlnirii a fost reprezentată de proiectele majore de infrastructură ale Clujului pe care le avem în diverse stadii de implementare: centura metropolitană, metroul, trenul metropolitan, respectiv proiectele de interconectivitate din zona metropolitană, esențiale pentru creșterea calității vieții clujenilor – precum conectarea Clujului la autostradă – drumul de legătură dintre A3 și DN1 prin comuna Tureni, proiectul de electrificare a căii ferate Cluj – Episcopia Bihor prin care se modernizează la Cluj-Napoca pasajul de la Tăietura Turcului ș.a.

În acest context am prezentat ceea ce am reușit să realizăm la Cluj-Napoca cu fonduri europene – de la flota de transport în comun modernă până la școli extinse și modernizate, spații verzi extinse și revitalizate ș.a.m.d., proiectele în lucru prin PNRR și direcția strategică de dezvoltare pe care o urmăm.

Am abordat provocările cu care ne confruntăm în implementare, nevoile de la nivel local și impactul noilor tehnologii.

Așa cum a subliniat doamna comisar, Clujul reprezintă un nod de transporturi de importanță strategică la nivel regional în U.E., iar pentru îndeplinirea obiectivelor în lucru legate de infrastructură fondurile europene au rol major.

Așadar, politica de coeziune – care reprezintă „lipiciul” care menține Europa unită – și viitorul acestei politici au impact direct asupra viitorului comunităților noastre”, a declarat Boc.

La întâlnire au participat și Filip Negreanu – șef de cabinet, Isidro Laso Ballesteros – membru de cabinet, Ana-Maria Caia – consilier comunicare și Daniel Nancu – asistent politici publice.

Totodată au participat și viceprimarul Dan Tarcea, Ovidiu Cîmpean – secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Emilia Botezan – șef birou Relații externe și investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.