Companiile evaluează adaptarea vaccinurilor la noile tulpini. Gheorghiță: „Este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză”

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, spune că producătorii vaccinurilor anti-COVID evaluează adaptarea acestora la noile tulpini şi, că dacă vom avea o prevalenţă crescută a acestor cazuri, ”este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat”.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, la Antena 3, despre eficiența vaccinurilor împotriva unor noi mutaţii ale coronavirusului, Gheorghiţă a afirmat că în acest moment companiile evaluează adaptarea vaccinurilor pentru noile variante.

Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul poplaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini”, a spus preşedintele CNCAV.

Medicul a explicat și de ce se întâmplă ca persoanele vaccinate să se infecteze.

Vorbim de o eficacitate are este variabilă între 60 – 70% până la 90-95%, dar avem circa 5% dintre persoane care nu dezvoltă un răspuns imun protector, dar acest tip de răspuns nu se dezvoltă după niciun timp de vaccin şi nici după boala naturală. Practic, sunt persoane areactive care nu dezvoltă un nivel protector de anticorpi. Vorbim despre 5 persoane dintr-o 100”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.