Comuna clujeană Mărgău impune restricții de noapte. Magazine închise la 18 și toată lumea în casă la 20

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis aplicarea unor restricții mai dure în comuna Mărgău, unde rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 12,39.  

CJSU Cluj a emis miercuri Hotărârea nr. 164 din 25 august 2021 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea art. 2, art. 7 și art. 9 din Anexa nr 3 la H.G. nr. 826/05.08.2021, pe raza comunei Mărgău, județul Cluj.

Astfel, începând de joi, 26 august, în comuna Mărgău se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00—5.00, magazinele se închid la ora 18.00, iar sălile de sport/fitness rămân închise. Sunt prevăzute și excepții – nu își închid activitatea – unitățile  farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu  capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul șoferului, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, care îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de  muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Oamenii vor putea circula după ora 20.00 numai pentru „motive justificate” și pe baza unei declarații pe proprie răspundere ori a unei adeverințe de la angajator. Măsurile se anulează când incidența infectărilor cu noul coronavirus scade sub 7 la mie.

Iată măsurile prevăzute în Hotărârea nr. 164 a CJSU:

În unitatea administrativ-teritorială comuna Mărgău (12.39), unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/ 1.000 de locuitori, se vor aplica, începând cu data de 26.08.2021, următoarele măsuri:

– Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

– Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05,00-18,00. Prin excepție, în intervalul orar 18,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Sunt exceptate de la măsura prevăzută la pct. 2. unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

– Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

1) Măsurile prevăzute la alin. (1) pct.1 și pct. 2 nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, iar cea prevăzută la alin.(1) pct. 3 nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 4 /1.000 de locuitori.

2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (1) pct. 1. lit. a) și art. 2 alin. (1) pct. 1 lit a) persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art.1 alin. (1) pct. 1. lit. b)-d) și art. 2 alin. (1) pct. 1 lit. b)-d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.