Concert de colinde şi „corinzi” din Ardeal, astazi la Auditorium Maximum

Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Consiliul Studenților din UBB (CSUBB) și cu organizația studenților din UBB (OSUBB) organizează, luni, 8 decembrie 2014, începând cu ora 19:00, în Auditorium Maximum (str. Em. de Martonne, nr.1), un „Concert de colinde şi ‘corinzi’ din Ardeal” susţinut de studenţi ai UBB alături de grupuri de colindători.

UBB noaptea

Evenimentul are scopul de a clarifica aspecte precum: originea colindei, stratul precreştin, tipologia colindelor, cine, cum, când şi unde colindă. Pe scenă vor urca: Sebastian Paic (doctorand UBB) împreună cu grupul de colindători şi Răzvan Roşu (masterand UBB) alături de grupul de „corindători” din Ţara Moţilor, mai exact Mărişel, jud. Cluj, o comunitate ce a conservat foate bine stratul precreştin al corindei.

La eveniment va fi prezent şi Prof. univ. dr. Ion Cuceu, fostul director al Arhivei de Folclor a Academiei Române, care va avea un dialog cu Răzvan Roşu pe temele de actualitate în ceea ce priveşte fenomenul colindatului şi modul de promovare al acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.