Concurenţă acerbă la Şcoala de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca

În ciuda salariilor mici şi a condiţiilor grele de munca reclamate de sindicaliştii din sistem, aproximativ 300 de tineri se vor întrece în septembrie pe unul din cele 50 de locuri alocate în acest an de Şcoala de Poliţie din Cluj.

foto: ziuadecj.ro

Munca în poliţie se pare că încă îi mai atrage pe tineri, în ciuda faptului că sute de absolvenţi ai şcolilor de poliţie stau în şomaj până în decembrie pentru că nu au fost bani pentru încadrarea lor în inspectoratele judeţene.

Înscrierile pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca s-au încheiat în 10 august, iar, neoficial, numărul celor care şi-au depus dosarele pentru exemenele ce vor începe în 8 septembrie şi se vor încheia în data de 18 a aceleiaşi luni este de 300. Spre deosebire de anul trecut când au fost scoase la concurs 285 de locuri, în acest an numărul lor a scăzut drastic la 50. Concurenţa va fi aprigă, având în vedere că 300 de persoane vor încerca să obţină un loc la Şcoala de Poliţie „Septimiu Mureşan”. Astfel, un loc va fi disputat de 6 tineri.

Din cele 50 de locuri scoase la concurs în această toamnă, 43 sunt alocate bărbaţilor, 5 femeilor, şi câte un loc pentru cetăţenii de etnie romă şi pentru cei aparţinând altor minorităţi.

Sindicaliştii din poliţia clujeană au rămas surprinşi când au auzit de numărul mare al tinerilor interesaţi de acest domeniu profesional, având în vedere că reclamă în permanenţă lipsa de personal din sistem. „Cred că tinerii sunt atraşi de idea unui serviciu sigur şi a unui salariu cât de cât îndestulător. Dar, după ce termină şcoala şi intră în „producţie”, văd că lucrurile nu stau aşa. Când îşi dau seama că trebuie să aducă hârtie de acasă şi să cheltuiască bani ba pentru una, ba pentru alta, că nu e benzină şi aşa mai departe, le pare rău că nu au ales altă meserie. Dar noi ne bucurăm că tinerii se îndreaptă spre munca în poliţie, pentru că avem nevoie de resurse umane”, a spus Constantin Mandache, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie Cluj.

Potrivit sindicaliştilor, un proaspăt absolvent al şcolii de poliţie, încadrat în sistem, primeşte un salariu de 1.200 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.