Concurs de tir cu arcul tradițional la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Domeniul Arcașilor Cluj, club de tir cu arcul legitimat din Cluj-Napoca, invită publicul interesat să vizioneze concursul de tir cu arcul tradițional, care se va desfășura sâmbătă, 6 iulie 2019, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

Concursul face parte dintr-un circuit național de concursuri de tir cu arcul tradițional, Circuitul celor 7 Fortărețe – Cupa Ardealului, fiind a treia etapă dintr-un total de șapte. Acest tip de competiții este pentru prima dată organizat în România, având în vedere că tirul cu arcul este un hobby nou și emergent în România, spre deosebire de alte țări care au o tradiție mai îndelungată.

Regulile competiției, tipul de ținte și felul de notare al punctajelor sunt conform regulilor internaționale ale HDH-IAA, Hostorical 3Dimensoinal Hunting – International Archery Association. Probele acestor tipuri de competiții urmăresc să testeze și să rafineze calitățile de arcaș din puncte de vedere cât mai variate: există ținte concentrice unde scopul este atingerea centrului țintei cu săgeata, există ținte de diferite forme unde scopul este atingerea unei zone excentrice, există ținte în mișcare la care scopul este marcarea țintei în mișcare, există ținte sub formă de animale, unde scopul este punctarea ca și în condiții de vânătoare a zonei vitale, sau probe cu tragere „de pe cal” pentru a testa capacitatea de adaptare a arcașului la condițiile de tragere.

Participanții sunt arcași tradiționaliști din România și din străinătate, dornici să își pună capacitățile la probă și să se autodepășească. Cele șapte competiții din acest circuit sunt oportunități excelente de antrenament pentru competițiile internaționale HDH-IAA, Campionatul European având loc odată la doi ani în luna august, următorul fiind în 8-11 august 2019 la GOLUB-DOBRZYŃ, Polonia.

În cadrul concursului se va trage cu arcuri tradiționale, arcuri de vânătoare, arcuri replică istorică, obligatoriu din lemn. Săgețile vor fi din lemn, excepție făcând o singură categorie unde se acceptă și săgeți din carbon.

Arcașii se pot înscrie pe http://www.arcusonline.ro/.

Publicul interesat este așteptat într-o locație foarte potrivită pentru acest tip de manifestare sportivă, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia!” – secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, pentru a vedea arcași în acțiune.
Detalii suplimentare pot fi obținute de la președintele Domeniul Arcașilor Cluj:

Horia Botoș
Tel: 0748687137
E-mail: [email protected]
Website: www.domeniularcasilor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.