Concurs naţional de lectură – „Bătălia Cărţilor”

biblioteca judeteana octavian gogaBiblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, lansează cea de-a doua ediţie a Concursului Bătălia Cărților, care are ca scop stimularea lecturii şi a înţelegerii textului scris.

Concursul se va derula în perioada martie-septembrie 2015, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.

Prima ediţie a concursului „Bătălia cărţilor”, organizat în 2014, a fost o reuşită: 15 biblioteci publice din ţară au promovat cărţile pentru copii şi adolescenţi, incluse în concurs şi au organizat finale frumoase, adevărate evenimente culturale pe plan local.

În municipiul Cluj-Napoca, la ediţia din 2014 au participat circa 500 de elevi din 36 de instituţii de învăţământ, iar în finală au ajuns 72 de elevi din 28 de instituţii de învăţământ, din rândul cărora au fost desemnaţi CITITORII ANULUI 2014.

Ediţia din 2015 a concursului cuprinde mai multe secţiuni: secţiune în limba română pentru copii şi adolescenţi, secţiune în limba engleză pentru copii şi adolescenţi, secţiune în limba maghiară pentru adolescenţi şi, ca noutate, o secţiune pentru seniori care va cuprinde o listă de autori români contemporani.

Înscrierea se va face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei Fişe de înscriere.

Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să citească toate cărţile din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie 2015 şi să completeze Fişă de lectură pentru fiecare carte citită.

Finala concursului Bătălia cărţilor va avea loc în luna octombrie 2015 şi va cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere.

Vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru:

cea mai bună Fişă de lectură;
cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului 2015;
cea mai apreciată carte, care va deveni Cartea anului 2015.

Evenimentul de lansare a celei de-a doua ediţii a concursului va avea loc în data de 18 martie 2015, ora 13.00, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”, Calea Dorobanţilor nr.104.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.