Concursul „Clujul cu flori” și-a desemnat câștigătorii ediției a doua! Vezi cum arată cel mai frumos balcon cu flori!

În perioada 23-25 septembrie 2018, avut loc jurizarea celor 64 de proiecte florale înscrise la cea de-a doua ediție a concursului „Clujul cu flori”, competiție organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului. Criteriile de jurizare au ținut cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

Juriul format din Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj, Lilla Szabó, director program al Zilelor Culturale Maghiare, Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, Szabolcs Guttmann, arhitect, fost președinte al Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Transilvania, și arhitectul Dan Clinci, reprezentantul Asociației Urbannect, a analizat toate proiectele din concurs și a stabilit câștigătorii.

  • Cel mai frumos balcon: Liliana Popa – proiectul „Colțul de vacanță”

  • Cea mai frumoasă curte: Rodica Fromm – proiectul „Az én csodakertem/ Grădina mea de vis”

  • Cea mai frumoasă fațadă: Kun Ileana Ana – proiectul „Un buchet de farmec”

  • Cea mai frumoasă fereastră: Erzsébet Fehér – proiectul „Virágos erkély / Balcon cu flori”

Au fost atribuite, de asemenea, și două premii speciale. Premiul Fermei Steluța, care constă într-un voucher în valoare de 200 RON, a fost câștigat de Csilla Antal cu proiectul ’’Csodálatos virágaim / Florile mele minunate’’, iar premiul Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului a mers către Monica Rebreanu cu proiectul ’’Grilaj cu flori’’.

„Ne-am bucurat să vedem un interes crescut al locuitorilor Clujului pentru inițiativa noastră. Anul acesta numărul proiectelor înscrise în concurs s-a dublat, nivelul lor estetic înregistrând de asemenea o creștere semnificativă. Acest fapt ne dă speranțe pentru viitor. Ca președinte al Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, țin să mulțumesc tuturor celor care au răspuns pozitiv și s-au alăturat proiectului nostru. Sunt ferm convins că, indiferent dacă cineva a fost premiat sau nu, toți participanții merită respect și mulțumiri pentru faptul că au înțeles că numai și numai împreună putem face acest oraș mai frumos și mai plăcut ochiului. Sper că la anul vom fi și mai mulți”, a declarat Dezső Szenkovics.

Premiile vor fi decernate oficial în data de 15 octombrie, în cadrul unei gale speciale. Concursul „Clujul cu flori” s-a desfășura în intervalul 15 mai – 26 august,  perioadă în care toți clujenii și-au putut înscrie propriile proiecte florale pe site-ul www.orasulfrumos.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.