Condamnatul Horia Șulea mai vrea un mandat în fruntea Floreștiului din partea PSD

Condamnat la închisoare pentru trafic de influență, fostul primar al comunei Florești, Horia Șulea, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în fruntea celei mai mari comune din România, de această dată din partea PSD.

Traseistul politic Horia Șulea, trecut de la PNL la PSD, speră să mai prindă un nou mandat de primar în fruntea Floreștiului.

„Vreau să vă adresez cele mai călduroase mulțumiri pentru sprijinul vostru necondiționat în campania mea pentru funcția de primar al comunei Florești din partea Partidului Social Democrat.

Cu încrederea voastră, mă simt puternic și determinat să continui schimbările după această pauză de patru ani, care a fost malefică pentru dezvoltarea Floreștiului. Fiecare gest de sprijin, fiecare vorbă încurajatoare, conturează drumul nostru comun către un viitor mai luminos.

Fie că ne-am întâlnit la evenimentele de campanie, pe stradă sau în mediul virtual, fiecare contribuție a voastră contează și face diferența. Cu încrederea voastră, sunt determinat să aduc schimbările necesare pentru o comunitate mai bună, să depășim provocările trecutului și să construim împreună un viitor mai prosper.

Vă încurajez să rămâneți conectați și implicați în procesul democratic pe care-l desfășuram în comuna noastră. Cu ajutorul vostru, vom continua să construim un Florești mai puternic și să depășim obstacolele care au împiedicat progresul în ultimii patru ani„, a declarat Sulea.

Horia Șulea a fost condamnat definitv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, alături de fostul primar Ioachim Vancea.

Potrivit rechizitoriului, procurorii clujeni l-au acuzat pe Horea Șulea pentru că, în calitatea sa de primar, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei.

De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. În plus, ar fi semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei.

Conform actului de acuzare, Horia Șulea a fost găsit vinovat de trei infracţiuni de abuz în serviciu după ce ar fi prejudiciat bugetul local cu 270.000 de lei, Ioachim Vancea de cinci infractiuni de abuz în serviciu (salubrizarea stradală din 2010-2012, cât și pentru deszăpezirea din 2011 şi 2012), iar Florin Zanc de complicitate la abuz in serviciu în ceea ce privește atribuirea contractelor de deszăpezire din mandatul lui Vancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.