Consiliul Judeţean Cluj a câştigat finanţare europeană pentru patru proiecte!

Consiliul Județean Cluj a fost informat oficial de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în legătură cu faptul că i-a fost aprobată finanțarea europeană pentru nu mai puțin de patru proiecte. Acestea vizează eficientizarea termică a imobilelor administrate de trei instituții publice aflate sub autoritatea Consiliului Județean, respectiv Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Liceul Tehnologic Special „Samus” și Școala Gimnazială Specială – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată.

Cu o valoare totală de 35.276.400 lei, cele patru proiecte europene se referă la creșterea performanței energetice a corpurilor de clădire aferente Secției Pediatrie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, reabilitarea termică a clădirilor școală, atelier, sală de sport, cantină și internat din cadrul Liceului Tehnologic Special „Samus”, respectiv creșterea eficienței termice a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială Specială C.R.D.E.I.

„La fel ca și în anul precedent, toate proiectele depuse de Consiliul Județean, pentru finanțare europeană, au fost aprobate. Acest procent de reușită, de 100%, e îmbucurător din cel puțin două motive: e un semn clar că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește atragerea de fonduri europene și, în același timp, generează o economie semnificativă de fonduri de la bugetul nostru pe care le vom folosi, astfel, pentru a finanța noi și noi obiective utile pentru comunitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Toate cele patru proiecte europene depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 3, Prioritatea 3.1.B, vizează, în principal, termoizolarea fațadelor și a acoperișurilor, refacerea învelitorilor și a stratificației acoperișurilor, instalarea de centrale termice ultraperformante și cu un consum redus, instalarea de panouri solare, respectiv modernizarea instalațiilor electrice și termice.

Necesitatea derulării acestor investiții a fost determinată de vechimea și starea de degradare accentuată a celor opt corpuri de clădire vizate, acestea având în prezent consumuri energetice, respectiv de încălzire, apă caldă și iluminat, extrem de mari.

În urma implementării acestor proiecte, consumul anual specific de energie primară este preconizat a scădea, în medie, cu aproximativ 50%, până la valori cuprinse între 100 și 150 kwh/mp2/an, motiv pentru care și costurile de întreținere suportate din bugetul Consiliului Județean Cluj se vor reduce foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.