Copenhaga, o destinație care nu trebuie ratată!

Dacă te-ai săturat de eternele vacanțe „all inclusive” în Grecia, Turcia sau Bulgaria, iar de țări exotice ca Dubai, Republica Dominicană, Thailanda sau Bali nu ai bani, dar totuși vrei să încerci o experiență cu totul nouă pentru concediul tău, atunci alege una dintre țările nordice pentru vacanța ta de vis. Una dintre destinațiile care merită bifată este Copenhaga, un oraș feeric care dispune de o arhitectură avangardistă ce impresionează prin naturalețe și măreție. Este o destinație ideală atât pentru părinți cu copii, cât și pentru îndrăgostiți care sunt în căutarea unui loc special.

copenhaga

Situată în estul Danemarcei, Copenhaga este capitala celei mai vechi monarhii din lume, având șase secole de existență. Turiștii care vizitează Copenhaga își fac o impresie plăcută despre acest oraș datorită curațeniei, civilizației și disciplinei ce predomină pe coasta baltică.

Despre vreme, nu trebuie să vă faceți griji. Chiar dacă este o țară nordică, clima este blândă pe parcursul întregului an, cu precipitații scurte posibile în orice sezon. Vara temperatura medie ajunge la 20 de grade, iar în anotimpul rece mercurul termometrului coboară sub zero grade.

Pentru cei care vor alege să își cumpere bilete avion prin Aerolines, sau altă agenție de turism, pentru această destinație, trebuie să știe că Aeroportul Copenhaga Kastrup este situat la 8 km sud de capitala Danemarcei, în orășelul Kastrup, fiind recunoscut de către turiști drept unul dintre cele mai bune aeroporturi din nordul Europei, având 13 companii low cost care efectuează zboruri interne, internaționale și transcontinentale de pe acest aeroport cu 4 terminale.

Odată ajunși în Copenhaga, înarmați-vă cu răbdare și încălțăminte comodă, căci veți avea ce vizita. Dintre atracțiile turistice cele mai interesante ce nu trebuie ratate, care se află în centrul Capitalei, trecem în revistă următoarele: Castelul Rosenborg, Palatul Christiansborg, orașul liber Christiania sau Canalul Nyhavn. De departe cel mai renumit obiectiv turistic care nu trebuie sub nicio formă ratat este Mica Sirena, o sculptura veche din 1913 care atrage anual peste un milion de vizitatori. Statuia este înaltă de 1,25 metri și este așezată pe o stâncă în portul Langelinie.

În Copenhaga, cinci străzi din centrul orașului conțin tot ce merită vizitat: magazine, clădiri istorice, galerii de artă, cafenele, puburi sau restaurante. Tot în centrul este și Grădina Trivoli, recunoscută prin legile impuse contra poluării, oferă o oază de relaxare și liniște atât localnicilor, cât și celor veniți din alte orașe aglomerate și sufocate de praf. Pentru familiști, dacă veniți în Copenhaga cu copii, să nu ratați Parcul Legoland, Parcul de distracții Bakken și Acvariul cu peste 300 de specii marine.

Acestea fiind spuse, acum că v-am făcut o radiografie succintă a tot ceea ce merită vizitat în Copenhaga, nu vă rămâne decât să strângeți o sumă rezonabilă și să vă îmbarcați în primul avion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.