Copiii își vor putea petrecere vacanța de vară la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj a lansat programul de vacanță pentru vara anului 2018, o alternativă pe care copiii și tinerii au îmbrățișat-o cu drag și anii trecuți.

Astfel, până în data de 31 august 2018, la sediul central şi la filialele de cartier se organizează zilnic activităţi dedicate copiilor şi adolescenţilor. Acestea sunt concepute în scopul socializării participanților, a cultivării gustului pentru lectură, stimulării creativității, precum și petrecerii timpului într-un ambient plăcut.

Din programul activităților pot fi amintite ateliere de creativitate, ateliere de improvizație, vânătoare de comori în bibliotecă, vizionări de filme, cursuri de limbi străine, lecturi în grup și ateliere de povestiri digitale. Aceste activități sunt gratuite iar participarea se face pe baza permisului de intrare la bibliotecă, nefiind necesară înscrierea prealabilă.

În perioada 23-27 iulie, Secţia pentru copii de la Sediul central va organiza Clubul lecturii de vacanţă cu tema „Marea Unire şi copiii”. Pe parcursul săptămânii copiii vor afla date istorice referitoare la contextul în care s-a înfăptuit Marea Unire, despre Regina Maria, acesteia fiindu-i dedicat un album la realizarea căruia contribuie fiecare participant, vor lua cunoștință de jurnalul lui Dumitru Nistor, cel care, înrolat în marina austro-ungară ajunge prizonier de război în Japonia, și vor învăța despre costumele și jocurile populare din diverse zone folclorice ale țării. Clubul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, participarea realizându-se pe bază de înscriere.

Vacanţa de vară este perioada cea mai potrivită pentru lectura cărţilor incluse în concursul naţional „Bătălia cărţilor”. Cele 10 titluri incluse în concurs pot fi împrumutate de la Secţia pentru copii, Secţia pentru adolescenţi, respectiv American Corner pentru cei care citesc în limba engleză. Participanții care vor citi toate cărţile incluse în concurs vor intra în finala „Bătăliei cărţilor”, ce va avea loc la începutul lunii noiembrie.

Tinerii, copii şi adolescenţi sunt invitați, în număr cât mai mare, să-şi petreacă vacanţa de vară într-un mod util și plăcut la bibliotecă, o instituție de cultură ce răspunde nevoilor comunității sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.