Coreea de Sud a ales pentru prima dată o femeie preşedinte

Park Geun-HyeAlegerile din Coreea de Sud au adus în fotoliul prezidenţial de la Seul, pentru prima dată, o femeie. Park Geun-Hye, fiica fostului dictator sud-coreean Park Chung-Hee, din perioada războiului rece. Aceasta a promis deschiderea unei noi ere a diplomaţiei cu Coreea de Nord, potrivit rtv.net.

Victoria candidatei Partidului Conservator, Park Geun-Hye, în scrutinul prezidenţial din Coreea de Sud a fost recunoscută public de adversarul său de centru-stânga, Moon Jae-In.

În vârstă de 60 de ani, Park a candidat din partea Partidului Saenuri împotriva adversarului ei liberal, Moon Jae-in, în vârstă de 59 de ani, care şi-a recunoscut înfrângerea, miercuri seara, chiar înainte de publicarea rezultatelor finale ale numărătorii voturilor. 3,5% la sută a fost procentul care l-a despărţit de victorie pe Moon, fost disident arestat de către tatăl lui Park, în timpul războiului rece.

Park revine astfel la reşedinţa prezidenţială unde a copilărit, în vremea când tatăl ei, Park Chung-Hee conducea ţara cu o mână de fier, dar care a pus de altfel bazele unei economii prospere ale Coreei de Sud care se zbătea atunci în sărăcie. Park a trăit multă vreme în urma tatălui său, dar a învătaţ de la el cum să fii un lider puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.