CORONAVIRUS. Clujeanca decedată de coronavirus este din satul clujean Vâlcele și este o interpretă de muzică creștină din comunitatea penticostală

Primarul comunei clujene Feleacu, Gabriel Costea, a declarat pe pagina sa Facebook că este optimist pentru că niciuna dintre persoanele care au luat contact cu femeia infectată cu COVID-19 din satul Vâlcele nu are simptome de boală.

Femeia se numește Ileana Lingurar din satul Vâlcele și era o interpretă de muzică creștină, din comunitatea penticostală.

„Primul pacient decedat in județul Cluj, ca urmare a infectarii cu virusul Covid-19 este consăteana noastra, dna Ileana Lingurar, din satul Valcele. D-zeu sa o odihneasca! Ea a fost o cunoscuta cântăreața de muzica crestina, din comunitatea penticostala, fiind cunoscuta și sub numele de Ileana din Valcele. 

Vreau sa va anunț ca, inca de luni dimineata, in colaborare cu Postul de Politie Feleacu, am oferit informatii celor de la Direcția de Sanatate Publica Cluj, pt efectuarea anchetei epidemiologice (dna Lingurar fiind confirmata cu Covid doar duminica noaptea).

In urma anchetei demarate, au fost izolate la domiciliu persoanele cu care aceasta a intrat in contact. Acestea sunt la izolare, de luni, pentru o perioada de 14 zile, care se calculeaza de la ultimul contact pe care l-au avut cu doamna Ileana Lingurar.

Majoritatea persoanelor au avut ultimul contact cu dansa in 15, respectiv 17 Martie 2020, prin urmare perioada de monitorizare este pana in 29, respectiv 31 Martie. Pana in prezent, nici una dintre aceste persoane nu a avut simptome de boala și ne apropiem de finalul celor 14 zile, in care ar putea apărea virusul.

Asadar, dati-mi voie sa fiu optimist și sa cred ca nu vom avea și alte cazuri in zona respectiva. Prin aceasta postare vreau sa va dau de inteles ca nu avem motive de panica, acest caz nu trebuie sa ne sperie, insa trebuie sa ne convingă și mai mult ca in aceasta perioada STAM ACASA„, a scris primarul Feleacului, Gabriel Costea, pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.