joi. apr. 9th, 2020

CORONAVIRUS. Încă două cazuri confirmate în România. Unul dintre pacienți este din Maramureș și a fost adus la Cluj pentru a fi internat la Boli Infecțioase

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătăru, a anunţat, vineri, că există două cazuri noi de infecţie cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat şi o femeie care au venit din Italia. Bărbatul a fost adus la Cluj.

„Avem încă două noi cazuri de coronavirus. Un bărbat de 45 de ani din Maramureș. El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj”, a declarat, în urmă cu scurt timp, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Tătaru a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii. 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că cei doi pacienţi vor fi trataţi în centrele regionale unde se află în prezent, respectiv, femeia la Timișoara și bărbatul, la Cluj.

1 thought on “CORONAVIRUS. Încă două cazuri confirmate în România. Unul dintre pacienți este din Maramureș și a fost adus la Cluj pentru a fi internat la Boli Infecțioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.