Coronavirus. UDMR anulează evenimentele publice dedicate Zilei Maghiarilor din 15 martie

Uniunea Democrată Maghiară din România anunță că, în contextul măsurilor impuse de autorităţi, de prevenire a răspândirii noului coronavirus, anulează evenimentele publice dedicate zilei de 15 martie.

„Având în vedere noile măsuri de prevenție impuse de autorități și situația de risc pentru sănătatea publică, UDMR nu va organiza în acest an evenimentele publice de comemorare a Revoluției Pașoptiste. UDMR consideră că, cel mai important este ca oamenii să fie în siguranță, sănătatea lor să nu fie în pericol”, precizează, într-un comunicat, Biroul de Presă al Uniunii.

UDMR recomandă maghiarilor, ca în ziua de 15 martie să fie organizate, cel mult, depuneri de coroane în mod individual sau în grupuri mici, organizate. Potrivit UDMR, în acest fel vor proceda şi liderii locali şi centrali ai Uniunii.

„Organizatorii locali vor anunţa orele la care se vor desfăşura depunerile de coroane. UDMR face apel la comunitatea maghiară să respecte regulile de sănătate publică!”, se mai arată în comunicatul citat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.