Coronavirusul a provocat 361 de morți. Primii pacienți au fost internați în spitalul ridicat în 10 zile

Autorităţile din domeniul sănătăţii din provincia chineză Hubei au anunţat că 56 de persoane au murit duminică din cauza infecţiei cu noul tip de coronavirus, astfel că numărul total al deceselor se ridică în prezent la 361, potrivit Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, alte 2.103 cazuri de infecţie au fost înregistrate în cursul zilei de duminică, ceea ce înseamnă că numărul total al infecţiilor depăşeşte în prezent 16.600. Astăzi îşi va deschide porţile şi primul spital din Wuhan, construit special pentru pacienţii cu coronavirus.

În total, 9.168 de persoane au fost spitalizate, iar dintre acestea 478 se află în stare critică.

La nivel mondial, peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent în provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

Anunţul vine în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” un „eveniment extraordinar” care este „grav, neobişnuit şi neaşteptat”.

Spitalul construit în zece zile în Wuhan a internat primii pacienți

Primii pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost internaţi luni într-un spital specializat construit în doar zece zile în Whuan, epicentrul epidemiei cu noul tip de virus, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Spitalul Huoshenshan şi o altă instituţie medicală, care urmează să fie inaugurată săptămâna aceasta, au fost construite în regim de urgenţă în Wuhan, oraşul unde a fost descoperit noul coronavirus. Majoritatea celor 11 milioane de locuitori din oraş nu au voie să părăsească zona.

Primii pacienţi au sosit luni dimineaţă la spitalul Huoshenshan, potrivit mass-mediei de stat din China. Nu există momentan detalii despre identitatea şi starea pacienţilor.

Armata chineză a trimis 1.400 de doctori, asistente şi personal auxiliar pentru a îngriji pacienţii la spitalul din Wuhan, a relatat agenţia oficială chineză Xinhua.

Spitalul, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, a fost construit de 7.000 de muncitori în doar zece zile.

O parte a personalului medical din Hong Kong, în grevă. Cer închiderea graniței cu China

Luni, sute de membri ai personalului medical din Hong Kong au intrat în grevă, solicitând închiderea graniţei cu teritoriul chinez. Autorităţile au refuzat cererea, preferând soluţia recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, respectiv introducerea screening-ului la frontiere, a relatat CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.