Corupţie în Biserica Ortodoxă. IPS Teodosie, urmărit penal de DNA pentru luare de mită!

Potrivit unui comunicat remis presei vineri de DNA, în cursul lunii martie 2009, ÎPS Teodosie, în calitate de decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Univesităţii Ovidius Constanţa şi arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoană denunţătoare suma de 850 de euro prin intermediul lui Chiriluţă, precum şi promisiunea unui împrumut în cuantum de 5.000 de euro, pentru ca, în schimb, să faciliteze înscrierea persoanei denunţătoare ca student în cadrul facultăţii şi hirotonisirea ca preot.

ips teodosie

„Suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru înscrierea persoanei denunţătoare la cursurile facultăţii, în sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, în schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei şi o sticlă de băutură alcoolică”, susțin procurorii, conform comunicatului.

DNA mai precizează că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană despre care urmează să dea detalii.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a prezentat vineri la DNA, fiind citat de procurori.

Înalt Preasfinţitul Teodosie a ajuns la sediul DNA în jurul orei 11.10, iar la la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute, a spus că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

În iulie 2009, IPS Teodosie a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar deschis în urma unei investigaţii jurnalistice, care a relevat anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat la rândul său, vineri, că IPS Teodosie este urmărit penal pentru fapte de corupţie într-un dosar din 2009 în care este acuzat că ar fi luat mită. Cauza a fost iniţial închisă, dar acum a fost redeschisă pentru că au apărut noi date.

Aceasta a mai spus că IPS Teodosie nu este vinovat, dar că anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi, care au dus la redeschiderea cauzei. Alte două persoane urmează să fie puse sub acuzare în dosarul de corupţie, a mai spus avocata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.