COVID: Israelul începe o campanie de testare a copiilor între 3 şi 12 ani

Campania de testare a copiilor din Israel de peste 3 ani a fost lansată duminică, pentru a studia anticorpii dezvoltaţi de copiii nevaccinaţi, înainte de începerea noului an şcolar.

În pofida creşterii numărului de contaminări în această ţară, cauzată de varianta Delta, guvernul israelian vrea să evite amânarea începerii noului an şcolar, prevăzută pentru 1 septembrie.

Israelul a început vaccinarea copiilor de peste 12 ani, iar această campanie de teste serologice este destinată copiilor cu vârste între 3 şi 12 ani.

Potrivit Ministerului Educaţiei israelian, testele vor permite studierea anticorpilor dezvoltaţi de aceşti copii dacă aceştia au fost deja contaminaţi. Copiii care au dezvoltat suficient de mulţi anticorpi nu vor fi obligaţi astfel să intre în carantină dacă au intrat în contact cu o persoană contaminată, limitând problemele în şcoli.

Într-un comunicat al primăriei Ierusalimului publicat duminică, primarul Moche Leon i-a îndemnat pe părinţi să-şi aducă copiii pentru acest test gratuit de 15 minute, efectuat printr-o mică înţepătură în deget.

Un program-pilot realizat în sânul comunităţii ultraortodoxe a arătat săptămâna trecută că circa un copil din cinci a dezvoltat anticorpi, potrivit Agerpres.

Luna trecută, directorul general al Ministerului Educaţiei, Yigal Slovik, a afirmat că închiderea şcolilor anul trecut a cauzat „prejudicii sociale şi emoţionale” elevilor, cu „o creştere cu 44% a riscului de suicid”.

În total, peste 970.000 de contaminări au fost înregistrate oficial în Israel, dintre care peste 6.700 s-au soldat cu deces. Mai mult de 5,4 milioane de persoane au primit în Israel două doze de vaccin, 58% din populaţie, şi circa 1,2 milioane o a treia doză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.