Crăciun în vremea coronavirusului. UE recomandă prelungirea vacanței de iarnă sau cursuri online după Sărbători

Comisia Europeană a transmis statelor membre că ar trebui să în calcul extinderea vacanței școlare de iarnă sau cursuri online după Sărbători pentru evitarea extinderii pandemiei de COVID-19.

„Pentru a reduce riscurile de transmitere a virusului în perioada următoare sezonului sărbătorilor, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate a introducerii unei perioade “tampon” și a evitării aducerii infecțiilor în școli. În astfel de cazuri, va fi important să anunțați o dată, cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, până la care familiile cu copii și profesorii sunt rugați să se întoarcă acasă, în cazul în care au călătorit”, se recomandă într-un document publicat marți de oficialii de Comisia Europeană.

„Nu vrem să anulăm Crăciunul, vrem să îl facem mai sigur pentru toată lumea”, a declarat miercuri, conform G4media.ro, comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Aceasta a anunțat împreună cu Adina Vălean, comisar pentru Transporturi, noi recomandări ale Comisiei Europene pentru traficul aerian, dar și recomandări globale pentru toate activitățile din această perioadă.

Printre recomandările executivului european sunt impunerea de interdicții de circulație pe timpul nopții, asigurarea unor servicii sociale pentru bătrânii singuri, interzicerea evenimentelor de masă și, în cazul unor excepții întemeiate, stabilirea clară a numărului maxim de participanți, de asemenea, stabilirea numărului maxim de participanți la adunări private, dar și lucrul de acasă pentru minim 7 zile după sărbătorile de iarnă pentru a preveni infectarea la locul de muncă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.