Crimeea s-a alipit de Rusia. UE a declarat referendumul nelegitim

Locuitorii din provincia Crimeea au aprobat duminică cu 93% din voturi alipirea peninsulei ucrainene la Rusia, potrivit AFP.

crimeea
foto: Agerpres/AFP

Un milion şi jumătate de alegători din Crimeea au fost chemaţi duminică să voteze în vederea unei alipiri la Rusia.

Denunţat de întreaga lume, scrutinul este susţinut de Moscova, iar rezultatul nu ridică nicio îndoială. Un milion şi jumătate de alegători din Crimeea au votat duminica alipirea Crimeei de Rusia.

Uniunea Europeană a condamnat oficial referendumul de duminică din Crimeea, pe care îl consideră „ilegal și ilegitim”, și a anunțat că luni ar urma să fie decise sancțiuni, relatează AFP.

„Referendumul este ilegal și ilegitim, iar rezultatul său nu va fi recunoscut”, au declarat președinții Consiliului European și al Comisiei Europene, Herman Van Rompuy și respectiv Jose Manuel Barroso, într-un comunicat comun, precizând că miniștrii de externe ai statelor membre ar urma să se pronunțe luni asupra unor noi sancțiuni.

În lumina celor mai recente evoluții, miniștrii de externe vor „examina situația mâine la Bruxelles și se vor pronunța asupra unor măsuri suplimentare în conformitate cu declarația șefilor de stat și de guvern de la 6 martie”, conform aceleiași surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.