Cristian Tudor Popescu, despre invalidarea referendumului: „Nu ne aşteaptă nimic bun”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenţie telefonică pentru Realitatea TV, a comentat decizia Curţii Constituţionale de a invalida referendumul din data de 29 iulie, privind demiterea lui Traian Băsescu. Acesta consideră că se va mai discuta mult despre repunerea lui Băsescu în funcţie, iar situaţia din România va deveni din ce în ce mai grea.

„Ceea ce rămâne ca o pagubă majoră adusă României e perioada în care Curtea nu s-a pronunţat. Acum a aplicat litera legii, nu spiritul legii. Acest lucru se putea face imediat după terminarea referendumului. Nu se putea judeca în spiritul legii în condiţiile în care Curtea Constituțională este un organism puternic politizat. S-a lăsat deoparte raţiunea”, a spus acesta.

Jurnalistul a continuat: „Dacă Parlamentul va încerca să blocheze venirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, ne aşteaptă o perioadă şi mai rea decât aceasta. Ar fi bine ca Băsescu să se întoarcă la Cotroceni. În România s-a instalat un sentiment de fustrat din cauza celor şapte milioane de voturi împotrivă. Nu ne aşteaptă nimic bun. Lupta politică va continua cu şi mai mare înverşunare”, a afirmat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.