„Cruciații” clujeni s-au întors cu medaliile de bronz de la turneul de fotbal american Copa America din Mexic

Vicecampionii României la fotbal american, Cluj Crusaders, au avut un parcurs excelent la turneul Copa America din Mexic, acolo unde s-au impus în trei din cele patru meciuri disputate, scrie firstdown.ro.

cluj crusaders

După un drum extenuant și o schimbare de fus orar de 8 ore, „cruciații” au dat de o climă care le-a pus probleme cu diferențele de temperatură dintre zi și noapte. În plus, nivelul scăzut de oxigen din aer, dat de altitudinea la care se juca, a îngreunat și mai mult misiunea clujenilor. Pentru a completa peisajul, organizarea a lăsat foarte mult de dorit.

Debutul la Copa America a fost unul cu emoții, câștigând împotriva celor de la Cali Titanes în ultimele secunde după ce au condus la pauză.

În cel de-al doilea meci, disputat cu o zi întârziere, împotriva brazilienilor de la GET Eagles, greșelile din apărare i-au costat și au pierdut cu scorul de 0 – 6.

Ultima partidă din grupe a fost împotriva altor brazilieni, Paulinia Mavericks. Meciul a fost câștigat de Crusaders cu 20 – 6 și totul depindea de jocul rezultatelor. Sorții păreau a fi de partea Crusaders însă descalificarea echipelor din Mexic, dintr-un motiv neclar, a creat un adevărat haos în organizarea meciurilor din fazele finale.

Inițial s-au anunțat cele 2 semifinale, ca mai apoi să se înainteze varianta cu jucarea direct a finalei mici de către Cluj Crusaders și Perú Águilas.

După meciul câștigat cu scorul de 6 – 0 în fața celor din Peru, Cluj Crusaders au fost anunțați că vor juca în finală cu brazilienii câștigători din celălalt meci, GET Eagles. Din păcate, organizatorii se pare că au oferit informații diferite celor două echipe și Eagles au refuzat să se mai prezinte la meciul de mâine, ei știind că au jucat deja finala mare, pe care o și câștigaseră.

  • Cluj Crusader vs Cali Titanes 11 – 8
  • Cluj Crusader vs GET Eagles 0 – 6
  • Cluj Crusader vs Paulinia Mavericks 20 – 6
  • Cluj Crusader vs Perú Águilas 6 – 0

Astfel, celor de la Cluj Crusaders li s-a refuzat șansa de a câștiga medaliile de aur și trebuie să se mulțumească doar cu bronzul. Nu doar o dată s-a întâmplat ca o echipă sau un sportiv să-și ia revanșa în finală după ce pierduse în grupe sau în sezonul regulat împotriva aceluiași adversar. Crusaders puteau repara toate greșelile făcute în prima confruntare și erau capabili să câștige turneul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.