CS Universitatea Cluj va fi reprezentată de 7 sportivi la Universiada de Vară de la Taipei

Ediţia cu numărul 29 a Universiadei de vară este programată în perioada 19 – 30 august la Taipei, Taiwan, iar România va participa cu o delegație formată din 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, care vor participa la 11 ramuri de sport: Atletism (17), Haltere (8), Tenis de Masa (10), Volei (15), Înot (4), Sărituri în Apă (2), Gimnastică (10), Baschet (15), Scrimă (9), Polo (17) și Judo (10).

Gimnasta Larisa Iordache va fi port-drapelul României la ceremonia de deschidere.

CS Universitatea Cluj va fi reprezentată la această ediţie de 7 sportivi. Este vorba despre atletele Sanda Belgyan și Camelia Gal, înotătoarea Carina Macavei și 4 judoka: Roxana Ioancă (categ. 52 kg), Oana Nicolăescu (categ. 57 kg), Teodor Băldean (categ. 81 kg) și Ionuț Vasian (categ. 90 kg).

Universiada reprezintă după Jocurile Olimpice, cel mai mare eveniment sportiv din lume iar de-a lungul istoriei, România a fost gazda ediției de iarnă a Universiadei din 1951 (Poiana Brașov), dar și a Universiadei de Vară în anul 1981 (București).

În anul 1953, Bucureștiul a fost orașul organizator al Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților. România s-a clasat pe locul 29 pe națiuni la  Universiada de Vară din 2015 în Gwangju/ Coreea de Sud, obținând 1 medalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.