Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății: „Este evident că numărul persoanelor infectate zilnic nu corespunde exact realității”

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că „este evident” că numărul de infectări cu noul coronavirus raportate zilnic „nu corespunde exact realităţii”.

Este evident că numărul de persoane infectate zilnic nu este ceva care corespunde exact realităţii. Pur şi simplu, din motivul că nu se testează toată lumea. Dacă ar fi testată toată populaţia am avea efectiv numărul real„, a explicat ministrul, după ce a efectuat o vizită la Spitalul modular din Pipera.

Ministrul interimar al Sănătății a subliniat că „trebuie să luăm încă o dată exemplul altor ţări și să ne vaccinăm”.

De imunizare o să avem parte cu toţii. Sunt două modalităţi de a ne imuniza – o parte, spunem noi, mai uşoară, se bazează pe ştiinţă medicală legată de vaccinare şi recomandăm această modalitate tuturor cetăţenilor români şi o altă modalitate aceea de a trece prin boală cu toate riscurile aferente.Trebuie să luăm încă o dată exemplul altor ţări. Vrem o ţară ca afară, trebuie să ne purtăm exact ca afară. Nu cred că germanii, francezii, italienii sunt mai deştepţi ca noi. Trebuie să înţelegem şi noi că nu degeaba s-au vaccinat 80% în Italia, unde au avut exact acest tip de problemă de criză sanitară majoră. (…) Mesajul principal este acela de vaccinare. Nu cred că suntem mai proşti decât germanii, italienii şi francezii şi danezii şi portughezii”, a conchis Cseke.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.