Cu o cifră de afaceri de 3.7 milioane de lei, Trend Communication a ajuns să cerșească publicitate gratuită pentru Mega Image, care are 800 milioane de euro cifră de afaceri!

Firma clujeană de publicitate controlată de vedetele televiziunii bucureștene Realitatea Rareș Bogdan și Octavian Hoandră, Trend Communication, a ajuns să cerșească publicitate gratuită presei locale, milogiindu-se de jurnaliști să scrie, pe gratis, un articol și să onoreze invitația la deschiderea supermarket-ului Mega Image din Cluj, iar ei să factureze bănuții pe care îi asigură retailerul.

Mega Image este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de retail din România, având o cifră de afaceri de 800 milioane de euro în 2015.

Multe dintre marile firme de publicitate din România, în special cele din București, s-au învățat să cerșească reclamă gratuită pentru clienții lor comerciali, unii dintre ei cu cifre de afaceri de câteva milioane de euro, în loc să solicite, așa cum e normal și civilizat, o ofertă de publicitate. Lasă că fraierii din presă scriu pe stomacul gol, noi să fim sănătoși și să facturăm, gândesc probabil la unison toți reprezentanții de agenții de PR. Dar lucrurile acestea se vor schimba când vor începe să realizeze că presa s-a trezit și nu mai scrie gratuit despre entități comerciale, iar atunci chiar vor fi nevoiți să solicite un ratecard, mai ales dacă nu va avea cine să mai scrie de clientul lor. 

Îi anunțăm pe cei de la Trend Communication că data viitoare când vor mai cerși publicitate moca presei locale să și ceară o ofertă de publicitate. Noi o să le-o dăm cu plăcere.

Învațați, pentru numele lui Dumnezeu, că presa nu e sluga agențiilor și firmelor de PR, noi muncim zilnic să ne informăm publicul, facem muncă de teren, ne căutăm subiete, alergăm dintr-o parte în alta a orașului, de la un eveniment la altul, facem kilometri întregi pe jos și numai noi știm cum ne chinuim în fiecare lună să producem și noi câțiva lei acolo de o pâine pentru a ne plăti facturile și cheltuielile. Nici voi, la Trend Communication, nu cred că puteți lucra pe stomacul gol și suntem convinși că nu faceți voluntariat pentru „colosul” Mega Image. Așa că, în caz că nu ați învățat până acum, vă explicăm noi cum stă treaba: înainte de a trimite un comunicat de presă în care prezentați o entitate comercială, solicitați publisher-ului sau ziarului respectiv și un ratecard de publicitate.

Trend Communication SRL a avut un an 2015 foarte bun și productiv, înregistrând o cifră de afaceri de 3.797.734 lei și un profit de 544.191 lei, cu peste 100.000 lei mai mult ca în 2014.

Noi, la eClujeanul.ro, am confirmat prezența la deschiderea Mega Image, dar cu siguranță ne vom găsi altceva mai bun de făcut și vom boicota evenimentului. Dacă Mega Image nu își permite să plătească un 50-100 de euro publicitate, nici noi nu ne permitem să ne irosim timpul.

One thought on “Cu o cifră de afaceri de 3.7 milioane de lei, Trend Communication a ajuns să cerșească publicitate gratuită pentru Mega Image, care are 800 milioane de euro cifră de afaceri!

  1. Va dați cu firma in cap. Din mailul afisat de voi, oamenii v-au trimis o invitatie si nu v-au cerut nimic. Frustrare mare la eclujeanul. Ziaristii lu’ peste prajit! Acum nu-mi aprobati comentariul, normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.