Cu sau fără asigurare în cazul unui credit de nevoi personale? Aflați răspunsul și luați decizia corectă!

Când solicitați un împrumut, banca vă poate sugera să asigurați acest împrumut prin încheierea unei polițe suplimentare. Deși opțională, asigurarea de credit poate fi uneori o alegere înțeleaptă, pentru a obține mai ușor un răspuns favorabil din partea băncii, dar și pentru a vă proteja în cazul unei probleme.

Când ar trebui să încheiați o asigurare de împrumut personal? Cât costă asigurarea și cum poate fi evitată? Vă răspundem aici la toate întrebările.

 Putem contracta un credit de nevoi personale fără asigurare?

Asigurarea pentru un împrumut nu este obligatorie

Marea majoritate a creditelor ipotecare acordate sunt în general asociate cu asigurarea, care protejează banca împotriva riscului de neplată, dar și debitorii împotriva riscurilor privind sănătatea.

În cazul unui credit de nevoi personale cu aprobare imediată, este posibil să adăugați și asigurare pentru a-l garanta. Pentru toate situațiile, există produse de asigurare adecvate, care sunt facturate ca procent din suma împrumutată. Dar în niciun caz această asigurare nu este obligatorie.

Interesul asigurării în contextul unui credit de nevoi personale

Asigurarea ajută la protejarea creditorului în cazul în care cel ce împrumută nu își poate rambursa datoria. În mod clar, dacă luați un împrumut pentru o mașină în valoare de 10.000 de lei, dar vă pierdeți slujba și vă confruntați cu dificultăți de sănătate în lunile următoare, este posibil să nu aveți mijloacele pentru a onora ratele lunare ale împrumutului.

Asigurarea poate interveni apoi pentru că garantează rambursarea restului datoriei în cazul în care nu mai sunteți în stare să plătiți sumele datorate.

Asigurarea poate acoperi o serie de situații, de la pierderea locului de muncă la probleme de sănătate până la deces. Asigurarea permite transferul riscului de la bancă la asigurator, deoarece instituțiile de asigurări sunt de acord să compenseze facturile neplătite.

Dar beneficiile nu sunt doar de partea creditorului care face reclamă prin anunțul oferim împrumuturi rapide. Într-adevăr, și pentru voi care împrumutați suma, o asigurare personalizată se poate dovedi utilă. Dacă vă confruntați cu o boală gravă care nu vă mai permite să desfășurați o activitate profesională, asigurarea poate acoperi total sau parțial ratele lunare.

La fel, dacă se întâmplă o tragedie, atunci nu vei lăsa pe cei dragi o datorie legată de un credit de nevoi personale care este în curs de rambursare.

Obțineți un credit de nevoi personale fără asigurare

În ciuda avantajelor asigurării ca parte a unui împrumut, ești în căutarea unei soluții pentru a obține un împrumut fără asigurare? Dacă vrei să eviți plata contribuțiilor lunare de asigurare, atunci va trebui să găsești o instituție bancară care să accepte riscul de a te împrumuta fără a avea asigurare atașată creditului.

Dacă aveți un istoric financiar bun, cu un venit considerabil și economii, vă aflați, evident, într-o poziție bună pentru a obține un împrumut personal fără asigurare. De evitat pe cât se poate anunțurile cu ofer bani împrumut cu dobândă.

Dacă doriți să împrumutați o sumă pentru realizarea unui proiect și puteți oferi bunuri mobile sau imobiliare ca garanție, atunci banca ar putea fi de acord să vă ofere banii fără a fi nevoie să încheiați o asigurare suplimentară.

Depinde de dvs. să cântăriți argumentele pro și contra înainte de a contracta un credit de nevoi personale și să vă gânditi cu atenție la cele mai dramatice situații care pot apărea. Viața poate fi imprevizibilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.