Cum aleg cel mai bun serviciu de hosting?

Alegerea unui serviciu de gazduire web de calitate poate fi dificila, mai ales daca va aflati la inceput de drum, cu primul dvs. website. Exista numeroase informatii  pe care trebuie sa le analizati cu privire la gazduirea website-ului dvs. si este foarte usor sa omiteti  aspecte importante atunci cand cantariti avantajele si dezavantajele ofertelor diferitilor furnizori.

Totusi, daca sunteti in cunostinta de cauza si stiti ce intrebari sa adresati, va puteti avanta pe terenul gazdurii web fara teama. Exista multe pachete de hosting dintre care sa alegeti.

Alegerea serviciului de hosting se face in 2 pasi:

  • identificarea nevoilor website-ului dvs.
  • alegerea unui pachet de gazduire web care sa indeplineasca necesitatile website-ului dvs.

Determinati nevoile de gazduire ale website-ului dvs.

In domeniul web hosting-ului nu exista solutii universal aplicabile. Fiecare website are nevoi diferite in ceea ce priveste stocarea, performanta, caracteristicile, pretul. Prin urmare, inainte de a incepe sa analizati pachetele de hosting, veti dori sa stabiliti cerintele de gazduire ale website-ului dvs. Puneti-va intrebari precum:

– Cat de mare va fi website-ul si ce nevoi de stocare are?
– In medie, la ce trafic lunar va asteptati?
– Care este bugetul dvs. alocat pentru hosting?
– Ce abilitati de administrare a website-ului detineti? Veti avea nevoie de ajutor in acest sens?
– Pe langa gazduirea website-ului veti avea nevoie si de alte servicii din partea furnizorului de hosting?

Exista 4 tipuri de servicii de gazduire web dintre care trebuie sa alegeti:

  •  VPS (Servere Virtuale Private) – Reprezinta solutia optima pentru afacerile aflate in dezvoltare rapida si cu trafic intens
  • Shared hosting  – cu resurse partajate cu alti clienti ai providerului, solutia ideala pentru persoanele care nu au o experienta anterioara cu site-urile web
  • Servere dedicate – nu mai impartiti resursele dvs. cu alte website-uri. Pentru aplicatii critice pentru care disponibilitatea si stabilitatea sunt foarte importante
  • Servere cu gazduire cloud –  Principala diferenta fata de serverele VPS clasice consta in faptul ca serviciul de gazduire este distribuit pe mai multe servere fizice.

Dupa ce ati raspuns la intrebarile de mai sus si ati eliminat deja unele variante de gazduire, mai raman o serie de aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand alegeti un serviciu de hosting.

fiabilitatea serverelor. Performanta si garantia de uptime sunt esentiale pentru website-ul dvs.  Cautati un serviciu de gazduire web de calitate care sa ofere cel mai bun uptime (majoritatea firmelor ofera uptime 99.9%), astfel nu veti pierde utilizatori din cauza problemelor frecvente ale platformei de gazduire. Un website care are intreruperi dese de functionare va fi evitat de utilizatori si poate fi penalizat de motoarele de cautare.

upgrade facil al planului de hosting. Daca ati creat un website cu toate elementele necesare cresterii, este posibil ca traficul si ratele de conversie sa creasca. Un serviciu de gazduire care ofera acces facil la upgrade-uri este foarte important.

adaugarea rapida a unui nou domeniu. Daca veti fi ulterior interesat de inregistrarea de nume domenii noi – pentru gazduirea de domenii suplimentare veti avea nevoie de un serviciu de hosting care sa usureze achizitionarea si gestionarea acestora. Alegeti furnizori care permit gazduirea de domenii multiple.

► daca veti dori sa renuntati la serviciul de hosting, probabil ca nu veti dori sa platiti o taxa de anulare.Alegeti un serviciu de hosting care ofera o perioada de testare a serviciului, astfel incat daca lucrurile nu functioneaza asa cum doriti sa puteti anula fara penalitati.

one-click Installer Un plan de gazduire web WordPress poate fi o alegere buna daca aceasta este platforma pe care doriti sa ramaneti in continuare. Unele firme de hosting ofera serviciul ”1-click-WordPress installer”, altele vor pre-instala WordPress pentru dvs. Exista de asemenea one-click installere si pentru alte platforme, precum Joomla sau Zen Cart.

adrese de e-mail asociate domeniul dvs. Detinerea unei adrese de email asociate domeniului web creaza o imagine profesionista  si in plus, este  mult mai usor de retinut.

acces SFTP / FTP facil. File Transfer Protocol Secure (FTPS) si Secure File Transfer Protocol (SFTP) sunt instrumente vitale pentru intretinerea website-ului, cum ar fi rezolvarea unei erori, personalizarea website-ului sau efectuarea diverselor sarcini.

solutii dedicate de comert electronic incluse (daca exista). Toate website-urile detin aceleasi nevoi de baza. Insa daca aveti un magazin online veti avea nevoie de cateva lucruri in plus. In general, este vorba de platforme optimizate pentru anumite tipuri de magazine online – ex. PrestaShop, Magento sau WooCommerce.

utilizarea facila a panoului de control. Intrucat veti petrece mult timp in panoul de control, aceasta functionalitate iti permite sa ai control asupra unor aspecte de mentenanta minima in ceea ce priveste website-ul. In plus, nu va trebui sa apelati la suportul tehnic pentru a efectua modificari simple.

certificate SSL incluse. Certificatele SSL (Secure Sockets Layer) sunt protocoale criptografice care au rolul de a proteja schimburile de informatii de pe Internet. Certificatele SSL sunt obligatorii daca aveti magazin online, in special daca aveti de-a face cu informatii sensibile, cum ar fi detaliile cardurilor bancare.

Adaugarea unui Certificat SSL pe site-ul dvs. este de obicei o cheltuiala suplimentara. Cu toate acestea, unele pachete de gazduire ofera SSL gratuit, asa ca alegeti unul care sa aiba inclus acest serviciu.

reinnoirea abonamentului. Plata lunara nu este intotdeauna cea mai rentabila optiune. Unele companii de hosting ofera planuri pe 2 sau 3 ani. Platind pentru o perioada mai lunga in avans veti putea economisi o suma consistenta. Nu uitati ca trebuie sa va reinnoiti anual si numele de domeniu!

backup facil. Exista numeroase metode pentru a face copii de siguranta unui website insa una dintre cele mai usoare metode este sa o faceti prin intermediul serviciului de gazduire. Este si mai convenabil daca gazda dvs. ofera copii de rezerva automate zilnice pentru site-ul dvs. Astfel, daca website-ul dvs. va avea erori dupa o actualizare, daca apar erori hardware sau software, veti putea restaura website-ul rapid cu ajutorul unui backup-up.►suport 24/7. Intrucat relatia cu furnizorul de hosting va fi una lunga, asistenta oferita clientilor este esentiala pentru ca aceasta relatie sa fie reciproc avantajoasa. Indiferent ce companie alegeti, asigurati-va ca are o echipa de suport tehnic 24/7 la dispozitia dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.