Cum arată noile parcometre instalate în centrul Clujului! 7 lei / oră staţionarea!

Noile aparate de taxare a parcărilor (parcometre) au fost instalate de către primăria Cluj-Napoca în centrul orașului, iar noile tarife majorate substanțial de la 1 ianuarie au intrat în vigoare. 

Parcometrele sunt dotate cu un sistem de citire a cardurilor bancare fără contact.

Municipalitatea a achiziţionat 100 astfel de parcometre noi pentru zona centrală, care vor permite plata cu cardul.

„Am achiziționat 100 de parcometre noi. Primele 40 vor fi instalate în ianuarie. Acestea permit plata cu cardul, se mai poate plăti cu cardul preplătit și tradiționala plată cu monede. Aceasta va fi tot mai puțin utilizată, având în vedere că se va putea achita contactles. Este ceea ce clujenii au recomandat”, a declarat primarul Emil Boc.

Tarifele pentru parcările din zona centrală au crescut de la 1 ianuarie 2019 pentru ca ele să poată fi utilizate de cât mai multe persoane, conform reprezentanților municipalității.  „În zona centrală, vor fi tarife suplimentare pentru ca mașina să nu fie lăsată în aceste locuri toată ziua. Zona ultracentrală este prevăzută să stai în parcare până rezolvi o problemă. Astfel vor avea acces tot mai multe persoane la aceste parcări. Nu poți să îți lași mașina, să mergi pe terasă și să vii după ea a doua zi.

Această idee se practică în toate orașele europene: de a face zona centrală eficientă din perspectiva locurilor de parcare. Aceste locuri sunt limitate, deoarece nu poți să le creezi la nesfârșit. Se face parkingul în parteneriat privat pe str. Avram Iancu, va fi o alternativă pentru zona limitrofă centrului. E nevoie ca locurile de parcare din centru să fie eficientizate și utilizate la maxim și nu să fie lăsate mașinile acolo mult timp”, a specificat Boc.

„Prețul va crește de la 2 lei la 3,5 lei pentru jumătate de oră și de la 5 lei la 7 lei pentru o oră. Pentru două ore va crește de la 10 lei la 14 lei. În zona centrală este absolut necesar să fie locuri de parcare pentru cei ce vor să rezolve o problemă punctuală”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.