Cum arată noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, de pe str. Argeș, inaugurat joi în prezența Ministrului Educației! FOTO

Noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj de pe strada Argeș a fost inaugurat joi, 7 februarie, de către autoritățile locale și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

La evenimentul de inaugurare nu a participat primarul Emil Boc, ci doar viceprimarul Dan Tarcea.

„Am participat azi la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj de pe str. Argeș, ocazie cu care am reiterat sprijinul municipalității în menținerea și dezvoltarea invatamantului preuniversitar clujean.

Un procent de peste 20% din taxele și impozitele clujenilor este alocat pentru finanțarea complementară a învățământului preuniversitar, școlile clujene fiind printre cele mai moderne din țară, concurând cu unitățile de învățământ europene (Școala Ioan Bob, Avram Iancu, Mihai Eminescu, Ion Agârbiceanu).

Suntem municipalitatea care a investit cel mai mult din țară în finanțarea complementară privind educația și sprijinul elevilor, astfel, au fost acordate, in anul 2018, 29.689 burse de merit, asigurarea gratuității pe 2 linii pe transportul în comun și 50% pentru o a treia linie, curse speciale dedicate transportului elevilor din clasele I-IV, locuri de joacă şi spaţii pentru sport în aer liber, achiziţionarea a 1.392 de calculatoare şi mai multe table interactive la 45 de şcoli, transport pentru elevii din familii defavorizate şi pentru elevii cu nevoi speciale, cabinete medicale și stomatologice moderne dedicate elevilor, sprijin pentru copiii din familii defavorizate prin programul „Școală după școală”, cursuri de înot gratuite la Bazinul Olimpic Grigorescu, precum și investiții in rețeaua școlară.

Felicit Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cadrele didactice, elevii și părinții pentru rezultatele deosebite obținute în ultimii ani la examenele de evaluare națională și Bacalaureat, rezultate care au pus Clujul pe locuri fruntașe în țară și care au adus prestigiu recunoscut internațional orașului nostru”, a susținut Tarcea.

Cum arată noul sediu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.