Cum să pregătești o ciorbă de pui a la grec delicioasă? Descoperă ce pași să urmezi!

Oricine poate pregăti acasă o ciorbă de pui a la grec delicioasă, atâta timp cât urmează cei mai importanți pași pentru realizarea acestui fel de mâncare. Având în vedere că organismul are nevoie în mod constant de lichide, gospodinele nu trebuie să ezite să ofere familiilor lor ciorbe delicioase, pe care să le savureze împreună. Citind rândurile de mai jos, oamenii pot descoperi o rețetă simplă, pe care o pot folosi pentru realizarea ciorbei de pui a la grec!

Ce ingrediente sunt necesare pentru realizarea ciorbei?

Pentru început, gospodinele trebuie să știe care sunt ingredientele pe care trebuie să le cumpere atunci când vor să gătească acasă o ciorbă de pui a la grec gustoasă. Acestea sunt:

·   500 de grame de spate de pui;

·   un morcov;

·   jumătate de rădăcină de pătrunjel;

·   jumătate de rădăcină de păstârnac;

·   jumătate de țelină mică;

·   lingură de ulei;

·   2 fire de ceapă verde tocate;

·   50 de grame de orez;

·   lingură de smântână;

·   2 gălbenușuri de ou;

·   jumătate de lămâie;

·   jumătate de legătură de mărar;

·   jumătate de legătură de pătrunjel;

·   linguriță rasă de sare;

·   câteva boabe de piper.

Pregătirea legumelor

Primul pas pe care trebuie să îl facă gospodinele este acela de a curăța toate legumele. Mai apoi, ele trebuie să toace în cubulețe rădăcina de pătrunjel, rădăcina de păstârnac, țelina și morcovul, precum și ceapa verde, dar și jumătățile de legături de mărar și pătrunjel.

Ulterior, rădăcinoasele trebuie călite ușor într-o tigaie, până când se înmoaie.

Pregătirea puiului pentru ciorbă de pui a la grec

Spatele de pui trebuie pus într-o oală de aproximativ 3 – 5 litri cu apă rece și o linguriță de sare la fiert. După ce apa începe să fiarbă, spuma trebuie scoasă și adaugătate peste pui legumele călite, alături de ceapa verde și de boabele de piper. Dacă în timpul fierberii, apa scade prea mult, se poate completa cu 1 – 2 căni de apă.

Dezosarea cărnii

La aproximativ 30 de minute de când fierbe carnea, atunci când aceasta se desprinde ușor de pe os, focul trebuie dat la mic, iar puiul scos din oală. Atunci când carnea se răcește, se îndepărtează pielița și se scot bucățelele de carne în fâșii, într-un bol.

Continuarea ciorbei

După ce puiul a fost dezosat, se iau 70 de grame de orez și se spală foarte bine. Se repune carnea în oală, alături de orez și se pun verdețurile pe deasupra, însă numai jumătate. Se mai lasă totul la fiert timp de câteva minute.

La final, în ciorba de pui a la grec se adaugă și cealaltă jumătate de verdețuri. Între timp, se amestecă gălbenușurile de la 2 ouă cu puțină smântână și se temperează acest mix cu supă din ciorbă și puțină zeamă de lămâie. Se pune amestecul în oală, iar preparatul este gata pentru a fi servit împreună cu toată familia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.