Cum selectezi cerceii potriviți pentru bebeluși și când e cel mai bine să faci acest pas?

Cerceii pentru bebeluși sunt un subiect care devine de interes pentru tine, odată ce micuțul tău a apărut pe lume. Cu siguranță, ai o mulțime de întrebări când vine vorba de acest subiect și este perfect normal. „Când e momentul potrivit?”, „Ce model să aleg?”, „Ce materiale sunt sigure?” – acestea sunt poate primele întrebări care îți vin în minte când vine vorba de prima pereche de cercei a fetiței tale. Citește până la final acest articol pentru a găsi răspunsurile potrivite!

Iată câteva detalii pe care orice părinte ar trebui să le cunoască despre cerceii de bebeluși:

Când e momentul potrivit?

Primul pas este să te asiguri că micuța ta este gata pentru acest nou accesoriu. Majoritatea părinților aleg să le pună cercei bebelușilor la câteva luni după naștere, dar este esențial să discuți mai întâi cu un medic pediatru. El sau ea îți va da cel mai bun sfat, ținând cont de sănătatea și dezvoltarea puiului tău.

Desigur, înainte de alegerea cerceilor potriviți, trebuie să cauți un salon sau o clinică cu reputație bună, care respectă standardele de igienă și care folosește metode de găurire sigure și sterile. Un mediu curat și un personal experimentat sunt esențiale pentru a asigura că experiența va fi una pozitivă și fără complicații pentru micuța ta.

Cum alegi modelul perfect?

Dacă ai primit undă verde de la medic, modelul este cel care trebuie să te intereseze apoi. Cerceii pentru bebeluși vin într-o varietate de forme și mărimi, de la clasicii cercei cu biluțe, la modele mai elaborate cu fluturași sau ursuleți, de exemplu. Important este să alegi un model fără colțuri ascuțite sau piese mici care se pot desprinde, pentru a evita orice accidente. Dacă îți dorești să achiziționezi un model drăguț pentru fetița ta, atunci descoperă cerceii pentru bebeluși de pe bb-shop.ro, deoarece în gama disponibilă există astfel de bijuterii cu design-uri inedite, confecționate din materiale de calitate și sigure. Aur, argint, plastic și multe altele – opțiunile sunt nenumărate când vine vorba de cerceii pentru cei mici. Aurul de 14 sau 18 karate este adesea recomandat pentru că este mai puțin probabil să provoace reacții alergice. Argintul sterilizat este o altă opțiune bună pentru bebeluși.

După ce ai ales modelul ideal, îngrijirea sa corectă este foarte importantă, mai ales în primele zile. Cu siguranță nu vrei ca pielea bebelușului să se infecteze din cauza cerceilor. Curăță și dezinfectează zilnic zona și rotește cerceii ușor pentru ca aceștia să nu se lipească de piele. 

Așadar, acum te poți simți mai pregătit să faci acest pas emoționant alături de micuța ta prințesă. Alege cu inima, dar și cu mintea, și totul va fi bine. La urma urmei, un zâmbet strălucitor pe chipul ei mic va face orice efort să merite. Cu siguranță îți vei aminti cu drag de acest pas pe care l-ai făcut împreună cu fetița ta.

Imagine de Bassam Abo Hamed pe Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.