Cum te poate ajuta o bursă de excelență la un liceu pe curriculum britanic?

Elevii cu rezultate academice remarcabile, care acum sunt în clasa a opta, au ocazia de a obține o bursă de excelență pentru a urma Liceul Internațional Cambridge din cadrul Transylvania College, singura școală internațională acreditată Cambridge din Cluj-Napoca și din regiune, cu predare în limba engleză. Oportunitatea este una foarte importantă, în condițiile în care majoritatea alumnilor acestei instituții de învățământ și-au continuat studiile la unele dintre cele mai renumite universități din lume.

Transylvania College

Unul dintre alumnii Transylvania College care au beneficiat de o bursă de excelență, Bogdan Buduroiu, s-a remarcat ca având un potențial și un parcurs academic extraordinare. El a absolvit această școală în 2015, studiind acum Știința Computerelor la Universitatea din  Southampton, una dintre primele 10 universități ale Marii Britanii, unde a primit o bursă pentru rezultate cu mult peste cele cerute în oferta condiționată înaintată de universitate.

„În cazul meu, bursa de excelență Transylvania College mi-a dat oportunitatea de a continua să studiez la liceu după un curriculum britanic, ceea ce m-a ajutat ulterior să ajung la una dintre primele 10 universități din Anglia. În plus, pe lângă deschiderea unui drum promițător, această bursă mi-a dat ocazia să îmi dezvolt și abilități sociale, care mi-au fost de mare folos în procesul de adaptare în contextul tuturor experiențelor noi după ce am părăsit țara, prin intermediul programelor de Leadership din cadrul școlii”, spune Bogdan Buduroiu.

Deși inițial a anunțat data de 6 mai ca termen final pentru depunerea candidaturilor,  Transylvania College a prelungit perioada de înscriere până pe 26 mai, astfel încât să poată aplica la acest program cât mai mulți elevi. Cu o valoare anuală de 37.500 euro, bursele vor fi oferite pentru întreaga perioadă a studiilor liceale și includ integral taxa anuală de școlarizare, iar în cazul elevilor din alte localități, cazarea în internatul școlii.

De-a lungul timpului, Transylvania College a acordat peste 100 de burse de studiu, în valoare totală de aproximativ 500.000 euro, strategia pe termen mediu și lung fiind de a oferi acces la educația de excelență cât mai multor elevi excepționali. Fondurile sunt susținute în proporție de 40-50% din sponsorizări, iar restul de către Fundația Transylvania College.

Printre antreprenorii și organizațiile care au ales să investească în viitorul copiilor excepționali din România se numără Banca Transilvania, Electrogrup, Camelia Şucu, Lin& Ema, Aegon, Albalact, Arobs, Ingeno, iQuest, Coral Impex, Mihai Oancea, Webautodireckt, dar și peste 200 de donatori individuali care au susținut cauza în cadrul Transylvania College Charity Ball.

„Bursierii sunt elevii care doresc să muncească și care sunt dispuși la efortul necesar pentru a excela în ariile lor de interes. Putem să-i ajutăm, alegând să finanțăm parțial sau integral o bursă, deoarece copiii care au reușit deja în școala general să își descopere o parte semnificativă a potențialului cred că merită să-și continue drumul într-o comunitate educațională care să accelereze acest proces”, declară Mircea Popescu, Directorul General al Saint-Gobain Construction Products Romania Weber Business Unit, fondator și preşedinte al Fundației Proadopția și membru al Board of Advisors în cadrul Transylvania College.

Și Genoveva Hossu, decorator și antreprenor, susține acest program, îndemnându-i la rândul său pe toți cei care cunosc elevi cu un potențial deosebit să îi anunțe de oportunitatea acestor burse:

„Cred că trebuie căutate toate mijloacele prin care copiii excepționali să aibă acces la o lume sigură și promițătoare, iar bursele Transylvania College reprezintă cu siguranță un astfel de mijloc, funcționând ca o pârghie pentru viitorul lor. Aș încuraja pe oricine speră într-o Românie transformată să suțină acest program. Gândindu-ne că majoritatea meseriilor viitorului nu sunt cunoscute încă, este de datoria noastră să ne asigurăm că pregătim generațiile viitoare să facă față cu succes provocărilor și că vor deveni cele mai bune variante ale lor înșiși”, subliniazăși Genoveva Hossu, membru al Board of Advisorss în cadrul Transylvania College.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.