Cum trebuie să arate un apartament complet utilat pentru a fi dat în chirie? Care sunt avantajele de a da în chirie un apartament?

Ideea de a face o investiție într-un apartament ce urmează a fi închiriat este benefică și de viitor, pentru asigurarea unui venit lunar sigur, cu toate că piața imobiliară poate fluctua în funcție de locație, cerere și ofertă, respectiv de economie.

Piața imobiliară a luat amploare în ultimii ani, în special în orașele care sunt în plină dezvoltare, atât în sectorul industrial, cât și în IT. Mai mult, o creștere a cererilor de închiriere a proprietăților imobiliare se poate observa în prima parte a toamnei, datorită începerii unui nou an universitar și a studenților care optează să se gospodărească singuri și să beneficieze de intimitate.

Cum trebuie să arate un apartament ce urmează să fie dat în chirie?

1.      Finisajele și utilitățile

Este indicat să se ofere spre închiriere un apartament cu finisaje care să nu prezinte defecțiuni sau urme de uzură. Pereții proaspăt vopsiți și suprafețele lustruite din încăperi vor împrospăta aerul și vor contribui la un aspect curat al interiorului proprietății. Pentru a spori gradul de confort al chiriașului, este necesară asigurarea utilităților și buna funcționare a acestora.

2.      Mobilierul și spațiile de depozitare

Într-o chirie, mobilierul trebuie gândit, astfel încât să ofere confortul necesar și să utileze încăperile pentru a satisface nevoile viitorului chiriaș. Este bine ca spațiile de depozitare să fie în număr cât mai mare, în special în încăperile cele mai frecventate, cum ar fi baia și bucătăria. Astfel poți alege mobilier de baie de la Hornbach, pentru depozitarea produselor cosmetice, de curățenie sau a prosoapelor. În ceea ce privește amenajarea bucătăriei, este bine să existe spații separate pentru alimente, veselă și ustensile de gătit voluminoase. De asemenea, un plus adus proprietății va fi dat de acordarea unei atenții deosebite dormitorului, prin asigurarea unui pat confortabil, cu saltea de calitate și a unui șifonier suficient de spațios, pentru articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte. Cei de la hornbach.ro au o varietate de produse destinate mobilării interioarelor, potrivite pentru toate gusturile.

Proprietățile închiriate pot fi profitabile din punct de vedere financiar și au numeroase beneficii fiscale, inclusiv capacitatea de a deduce asigurarea, dobânda la creditul ipotecar și costurile de întreținere.

Principalele avantaje de a deține un apartament sunt:

–        Beneficierea de un venit lunar sigur: acesta poate fi utilizat pentru achitarea taxelor sau a împrumuturilor bancare. Valoarea unei chirii poate fi stabilită astfel încât să includă sau să fie fără costurile de întreținere.

–        Creșterea capitalului: mulți oameni decid să investească într-un imobil datorită creșterii capitalului. Cu toate că valoarea unui apartament poate avea parte de scăderi, prin închirierea pe termen lung a acestuia, riscul asociat fluctuațiilor de preț este atenuat, putând astfel să fie observată o creștere considerabilă a capitalului în timp.

–        Sursă de venit sigură pentru pensie: oferirea proprietăților imobiliare proprii spre închiriere poate reprezenta o sursă de venit suplimentară pe perioada pensiei, cu responsabilități periodice sau anuale minime.

Achiziționarea unui apartament cu scopul de a fi dat în chirie poate reprezenta o sursă de venit, din care se pot achita taxele, se pot efectua plățile lunare către bănci, dar poate fi și o modalitate de economisire a banilor și de creștere a capitalului. Mai mult, utilarea corespunzătoare a interiorului crește șansele de închiriere rapidă și permite menținerea în timp a valorii chiriei, fără să fie influențată de schimbările economice.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.