Curățenia de primăvară este un chin? Învață cum să fii practică fără să depui prea mult efort!

Primăvara este perioada anului în care fiecare casă „se reînnoiește”. Odată ce natura pare că revine la viață și apare soarele, majoritatea oamenilor simt nevoia să își renoveze pe cât de mult se poate locuința. Totuși, o curățenie generală este destul de obositoare, iar de cele mai multe ori ai nevoie de mai mult de o zi pentru a termina. De aceea, articolul de mai jos vine în ajutorul tău cu sfaturi utile și practice, pentru ca tu să te bucuri de mai mult timp liber și de mai puține responsabilități!

Iată ce TREBUIE să faci pentru o curățenie ca la carte!

  1. Scapă de lucrurile dispensabile

Fie că îți dai sau nu seama, cu siguranță ai adunat de-a lungul acestui an o grămadă de lucruri nefolositoare, cum ar fi: ziare, pungi, ambalaje goale, cutii, ustensile, borcane, caserole și multe altele. Acum este timpul să scapi de toate și să arunci orice obiecte de care te poți lipsi. De asemenea, hainele care nu se mai potrivesc, ale tale sau ale copiilor, și încălțămintea pe care nu o mai porți, pot fi donate, nu trebuie neapărat aruncate. 

  1. Curăță covoarele și draperiile

După ce te-ai asigurat că nu ți-a mai rămas nimic nefolositor în casă, scoate toate covoarele și draperiile. Le poți spăla chiar tu, dar este mult mai eficient să le duci la o spălătorie profesionistă. Următorul lucru pe listă ar trebui să fie renovarea. Acoperă mobilierul pentru a nu se păta și începe să ștergi și să văruiești pereții, acolo unde este cazul. În acest fel, vei beneficia de camere cu un aspect mult mai curat și luminos. Important este să începi de sus în jos, adică să cureți suprafețele înalte din casă, pentru a nu cădea praf pe o podeaua de abia lustruită. Cu siguranță nu îți dorești să muncești de două ori. De asemenea, nu uita de curățarea mașinii de spălat și a frigiderului. 

  1. Repară 

Dacă nu ți-ai făcut până acum timp să repari un raft care stă să cadă sau să înlocuiești becurile arse, acum este momentul. Curățenia de primăvară implică și acest pas, pentru că, odată ce treci peste micile detalii stricate din casă fără să le repari, probabil vor rămâne în aceeași condiție până la următoare curățenie generală.

  1. Ocupă-te de fiecare încăpere în parte

Scoate toate lucrurile din dulapurile pe care le ai, fie ele haine, veselă, cărți etc. Curăță cu atenție toate spațiile interioare și nu uita de cele de dedesubt. Pe site-ul magnetcenter.ro vei găsi roți pentru cărucioare și role industriale pe care le poți atașa mobilierului. În acest fel nu vei avea probleme cu mutarea lui. Dă click aici și vezi ofertele disponibile. După ce ai terminat această etapă, pune la loc vasele curate, bibelourile, îmbrăcămintea și tot ce ai scos înainte. De asemenea, pune lenjerii noi, cumpără câteva plante decorative, și la final lustruiește podeaua.

Așadar, dacă îți dorești să începi o curățenie serioasă, dar îți este teamă de efortul mare pe care trebuie să îl depui, ia în considerare sfaturile de mai sus. Oferă chiar acum casei tale un aer fresh!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.