Cuvantul „tigan”, interzis in Romania! Cei care il folosesc sunt pasibili de o amenda de 7.000 euro

Amenda pentru pronuntarea cuvantului „tigan” a crescut, de 12 ori, saptama trecuta, in urma presiunii Uniunii Europene, care considera ca drepturile romilor sunt calcate in picioare in Romania.

tigani

De acum inainte va trebui sa aveti mare grija când vă adresaţi unei persoane de etnie romă cu apelativul „ţigan”. Romii din România sunt „aparati” de amenzi de pana la 7.000 de euro de oricine care li se adresează cu termenul „ţigan”.

Romii sunt protejati de Uniunea Europeană, care a obligat Guverul României, vineri, să mărească de 12 ori amenzile pentru cei care pronunţă cuvântul „ţigan”, considerat jignitor şi discriminator.

Instituţia care îi amendează pe „discriminatori” se numeşte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Aici rromii, dar şi orice altă persoană care se consideră discriminată, se pot plânge, iar angajaţii statului român taie amenzi de mii de euro.

Amenda maximă pentru o persoană care discrimina era de 3.000 de lei până săptămâna trecută, insa aceasta a crescut la 30.000 de lei. Insituţia care amendează a dat până acum sute de sancţiuni, cele mai multe de 1.000 de lei, unor persoane care au discriminat romii sau alte categorii de persoane.

Pentru o firma din Romania care discrimineaza „tiganii” sau alte persoane, din motive rasiale, sexuale sau legate de un anumit handicap, potrivit noii legi, care a mărit sancţiunile, amenda este de 25.000 de euro.

4 thoughts on “Cuvantul „tigan”, interzis in Romania! Cei care il folosesc sunt pasibili de o amenda de 7.000 euro

  1. Pingback: Rromania? | Webteh

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.