Dacian Cioloş vrea să inițieze un demers pentru promovarea produselor româneşti în unităţile turistice din ţară

Premierul Dacian Cioloș le-a cerut, vineri, reprezentanților Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) să se implice mai mult în promovarea produselor românești în unitățile turistice din România.

dacian ciolos

„În paralel cu analiza posibilității de a comercializa mai multe produse românești alimentare în hipermaket-urile din România, haideți să ne gândim cum să valorificăm mai multe produse românești locale în unitățile turistice din România, pentru că încă e o marjă mare de manevră acolo. V-aș provoca să vă implicați într-un proiect de gen turism rural cu alimentație locală în România și dvs puteți fi un factor determinant pentru asta. Mă gândesc, în primul rând, la pensiunile rurale, dar putem merge și la nivelul hotelurilor din România, care să folosească cât mai mult produse românești. Poate ne gândim, domnule ministru (al Agriculturii, Achim Irimescu — n.r.) să folosim toată marja de manevră pe care o avem în reglementările europene să mergem pe etichetarea de origine a produselor de bază” a spus premierul la conferința <Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locala GAL pentru perioada de programare 2014-2020 a Uniunii Europene>.

În opinia lui Dacian Cioloș, toată lumea ar avea de câștigat dacă produsele românești vor fi promovate în rețeaua turistică locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.