Dan Diaconescu, noul acţionar majoritar la OLTCHIM!

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a devenit noul acţionar majoritar al combinatului Oltchim, în urma câştigării licitaţiei de vânzare. Diaconescu a oferit suma de 203 milioane de lei pentru a cumpăra întreg blocul de acţiuni al companiei (54,8%), iar primele probleme au apărut imediat după anunţarea câştigătorului.

Preşedintele PP-DD a devenit, vineri, acţionar majoritar la Oltchim (54,8% din capital). Comisia de licitaţie a considerat că n-a fost necesară o licitaţie cu strigare, pentru că oferta lui Dan Diaconescu a fost mai mare cu mai mult de 15% decât următoarea ofertă. Dan Diaconescu este aşteptat luni, la ora 10:00, la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Dan Diaconescu va organiza sâmbătă seară o conferinţă de presă în care va oferi detalii despre oferta sa de cumpărare şi va explune planurile legate de Oltchim pe care le are.

„Prima privatizare televizată în direct în România a fost una foarte curată. În general sunt numărul unu, lucrurile erau clare. Vă anunţ că nu am dat şpagă, nici domnului Vulpescu, nici domnului Ponta, şi totuşi am luat combinatul. Ar trebui şi alţi români să câştige următoarele licitaţii: Tarom, CFR. Aştept să mă sune domnul Ponta şi să mă felicite”, a declarat Dan Diaconescu după ce a fost anunţat câştigător al licitaţiei.

Dan Diaconescu a spus că datoriile Oltchim vor fi reeşalonate şi că va iniţia un audit financiar pentru a vedea pe ce a dat banii. „Oricum, e o mină de aur pe care statul a vrut s-o dea pe nimic”, a spus Diaconescu.

Companiile PCC, Chimcomplex, AISA Invest şi preşedintele PP-DD Dan Diaconescu au depus, joi, oferte pentru privatizarea Oltchim.

Acţiunile Oltchim au fost suspendate de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti joi la ora 12.00, ultimul preţ de tranzacţionare a titlurilor combinatului vâlcean fiind 0,6715 lei/acţiune, în scădere cu peste 8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.