Dan Petrescu, diplomat: „Felicit toți antrenorii care au fost înainte. Și ei merită o medalie. Presiunea a fost mult mai mare pe mine în acest sezon decât anul trecut” – VIDEO

Proaspăt campion cu CFR Cluj pentru a doua oară consecutiv, tehnicianul Dan Petrescu a fost extrem de relaxat și degajat la conferința de presă de după meciul câștigat duminică seara, 12 mai, cu Craiova, scor 1-0, rezultat care a adus al cincilea trofeu de campioană în Gruia și al doilea consecutiv, cu o etapă înainte de final.

Petrescu a fost extrem de diplomat și a ținut să le mulțumească foștilor antrenor care au pregătit echipa înaintea sa, Edy Iordănescu, Antonio Conceicao și Alin Minteuan, susținând că și ei merită o medalie de campion.

„Aș vrea să felicit toți antrenorii care au fost la CFR în acest sezon, Edy Iordănescu, Tony Conceicao și Alin Minteuan. Și ei merită o medalie. Eu am fost un fel de atacant, a trebuit să finalizez combinațiile făcute de ceilalți antrenori și tot timpul e cel mai greu să marchezi, atacantul are cea mai grea meserie, iar pentru mine a fost cea mai grea meserie. Parcă a fost mai greu ca anul trecut, pentru că anul trecut controlam totul, eram de la început, acum a fost puțin mai greu, presiunea era foarte mare, nu aveam voie să greșesc niciun meci pentru că cei de la FCSB aveau un parcurs excelent, în afara meciului cu Viitorul, au câștigat 6 puncte cu Craiova, cu Astra și Sepsi. Nu aveam voie să greșesc niciun meci, știam că dacă greșesc toată vina era pe umerii mei pentru că am venit târziu.

Presiunea a fost mult mai mare pe mine în acest sezon, dar toți antrenorii și tot staff-ul merită felicitări, au dovedit că sunt speciali, pentru că nu poți să ai două play-off-uri și nu am pierdut până în momentul de față. Jucătorii au arătat că sunt o echipă, au arătat că au valoare, au arătat spirit. Tot timpul le-am spus că nu contează ce se spune despre noi, contează la final cine are trofeul în brațe, acum e la noi. Ne-am bucurat încă o dată împreună și sunt foarte fericit pentru jucătorii mei”, a declarat tehnicianul campioanei.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită mai jos:

Petrescu a spus că și-ar dori ca în acest an trofeul Champions League să ajungă la Liverpool, iar Europa League la Chelsea.

La finalul conferinței, „Bursucul” a fost provocat să spună ce va face dacă va primi o ofertă mai bună, iar antrenoul a declarat, sec, „Gata, nu mai plec”, semn că de această dată CFR a schimbat strategia din trecut și nu își mai dă afară antrenorii după câștigarea unui trofeu.

În ultimul meci din acest sezon competițional, CFR Cluj va evolua pe Arena Națională, cu FCSB, iar mai mulți jucători ai campioanei vor pleca în vacanță, duminică, 19 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.