Daniel Meze a identificat 12 măsuri URGENTE ce trebuie luate de Primăria Florești în contextul pandemiei de COVID-19

Inițiativa civică Ordine și Curățenie în Florești, prin vocea lui Daniel Meze, a întocmit o listă cu 12 măsuri pe care Primăria Florești trebuoe să le ia de urgență ân contextul pandemiei de coronavirus.

Meze îl îndeamnă pe primarul Horia Șulea să ia măsuri de urgență, iar viceprimarului Bogdan Pivariu îl atențioează că nu e timp pentru concedii de odihnă.

În contextul situației de urgență și prevăzând situația critică pe care riscăm să o traversăm în următoarele săptămâni și luni, având în față situația dramatică din Italia și Spania, trebuie luate de urgență următoarele măsuri de către Primarul comunei Florești:

 1. Realizarea unui call-center care să sune la toate persoanele de peste 60 de ani care locuiesc în Florești. Identificarea tuturor persoanelor în vârstă care au nevoie de ajutor pentru a-și procura cele necesare traiului. Sunarea acestor persoane de două ori pe săptămână pentru a verifica starea lor de sănătate.
 2. Realizarea unor echipe de voluntari care să facă cumpărături pentru persoanele aflate în dificultate și la nevoie acoperirea costurilor prin donații/alocări de la bugetul local.
 3. Realizarea unui parteneriat între Primăria Florești, Pensiuni, Restaurante, Hoteluri, Săli de Evenimente, Pizzerii, Cafenele, Baruri și alte unități de producere de mâncare și cazare. Parteneriatul să prevadă furnizarea de mâncare la pachet pentru persoanele aflate în nevoie și pentru floreștenii care doresc să primească acasă o masă caldă. Pensiunile și Hotelurile pot caza la nevoie pacienți care vor fi diagnosticați cu coronavirus, persoane care trebuie să se autoizoleze de familie și cadre medicale din Cluj care sunt în prima linie în lupta cu epidemia. Personalul medical din Cluj va trata și posibilele cazuri de coronavirus din Florești. Este de preferat ca medicii și asistenii medicali să nu meargă acasă și să fie cazați în pensiuni ca să nu-și pună în situații de risc familiile. Costurile cu cazarea și cu mancarea pot fi suportate de Primăria Florești pentru a da un impuls economiei locale și pentru a ajuta oamenii în nevoie.
 4. Realizarea de patrule de voluntari pe timp de noapte și pe timp de zi alături angajați de la Poliția Locală, Secția 6 de Poliție Rurală și soldați de la unitățile militare pentru asigurarea pazei, liniștii publice, sancționarea celor care nu respectă izolarea la domiciliu și prevenirea creșterii infracțiunilor care sunt tot mai numeroase pe timp de criză.
 5. Realizarea de urgență a serviciului de salubritate stradală pe toate străzile din Florești, publice și private și dezinfectarea lor cu substanțe specifice.
 6. Realizarea unei baze de date cu președinții de Asociații de Proprietari, contactarea lor pentru a identifica persoanele aflate în nevoie și pentru a face achiziții de dezinfectanți în sistem centralizat, de către Primăria Florești, pentru toate blocurile din localitate.
 7. Contactarea tuturor firmelor de curățenie și implicarea lor în dezinfectarea spațiilor publice, scărilor de blocuri, instituțiilor, bisericilor, mobilierului stradal, autobuzelor, școlilor, grădinițelor, etc. de pe raza Floreștiului.
 8. Sprijinirea mediului de afaceri local prin comenzi și prin parteneriate cu Primăria Florești. Asigurarea de facilități și de scheme de ajutor pentru a salva cât mai multe locuri de muncă și pentru a reporni economia locală după ce va trece criza.
 9. Stoparea tuturor șantierelor de construcție de blocuri din Florești. Sunt focare care pot multiplica răspândirea pandemiei și crează un disconfort suplimentar celor care stau acasă. Va veni timpul să construim din nou blocuri în Florești după ce se vor face investiții majore în infrastructură.
 10. Contactarea tuturor ABC-urilor, farmaciilor, Magazinelor de produse alimentare, șefilor de magazine: Mega Image, Profi, Carfour, Lidl, etc. pentru a ne asigura că aprovizionarea lor este corespunzătoare și că nu vom duce lipsă de alimente și produse de strică necesitate. Contactarea producătorilor locali, sere, agricultori, crescători de oi, animale și valorificarea producției lor.
 11. Asigurarea pentru toate școlile și grădinițele din Florești a predării online a lecțiilor prin realizarea unui parteneriat între Inspectoratul Școlar, conducerea școlilor, profesori și părinți.
 12. Comunicarea publică mai frecventă și mai directă din partea reprezentanilor Primăriei și Consiliului Local Florești. Oamenii au nevoie de încredere și de lideri care să inspire speranță.

„Domnule Primar Horia Sulea, acționați de urgență! Domnule viceprimar Bogdan Pivariu, nu e timpul „concediilor de odihnă”, pe baricade!

Împreună cu echipa mea și cu toți floreștenii de bună-credință ne punem la dispoziția autorităților pentru a ajuta la implementarea tuturor măsurilor de mai sus. Numărul meu de telefon este 0729.203.752″, a declarat Daniel Meze.

Daniel Meze,

Inițiativa Civică „Ordine și Curățenie în Florești”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.