Dat afară de la Central pentru neplata chiriei, Liviu Alexa și „camarila” lui de presă obligați să îi achite 75.000 lei daune morale lui Ovidiu Vasu și CSU Cluj pentru campania de denigrare de acum 3 ani

Eșecurile se țin lanț de controversatul afacerist Liviu Alexa (41 ani). După ce a eșuat ca lider politic al filialei județene a PSD Cluj, fiind trimis la „plimbare” de conducerea centrală a social-democraților pentru cele mai slabe rezultate înregistrate de PSD la nivel județean și pentru scandalurile din partid, Alexa nu o duce prea bine nici în plan financiar.

Cu datorii uriașe acumulate la ANAF sau Banca Transilvania, Alexa a fost dat afară și din centrul comercial Central pentru neplata chiriei, acolo unde avea sediul redacției televiziunii fără audiență pe care, teoretic, încă o mai patronează.

Și pentru că un rău nu vine niciodată singur, instanțele clujene l-au obligat în 20 mai 2020 pe fostul președinte interimar al PSD Cluj să îi plătească daune morale lui Ovidiu Vasu și Clubului Sportiv Universitatea Cluj în valoare de 75.000 lei, pentru campania de denigrare pe care angajații de la Ziar de Cluj, Victor Lungu, Gabriela Dragotă și Florin Moldovan, au derulat-o la ordinul lui Alexa pentru a-l înlătura pe Vasu de la șefia CSU.

Vasu va primi 50.000 lei daune morale, iar CS Universitatea Cluj – 25.000 lei de la controversatul afacerist, campion al proceselor pierdute de pe rolul instanțelor clujene.

Respinge ca nefondat apelul declarat de reclamanţii V.O.E. şi C.S.”U” Cluj-Napoca împotriva sentinţei civile a Tribunalului Cluj. Admite în parte apelul declarat de pârâţii S.C.C.M.SRL, S.C.P.C.SRL, A.L.D.A., D.G.L, M.F.C. şi L.V.E.M. împotriva aceleiaşi sentinţe, pe care o schimbă în parte astfel: Obligă pârâţii în solidar la a-i plăti reclamantului V.O.E. suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale, iar reclamantului C.S.”U” Cluj-Napoca suma de 25.000 lei, cu acelaşi titlu. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 29.01.2019.

Magistraţii Tribunalului Cluj l-au condamnat vara trecută, în data de 11 iunie, pe Liviu Alexa, patronul trustului Ziar de Cluj- NCN, împreună cu jurnaliştii publicaţiei, la plata sumei de 200.000 de lei către Ovidiu Vasu, directorul CS Universitatea Cluj, pentru calomnie”, potrivit muzicainstantelor.ro.

Vasu i-a cerut inițiat în instanţă lui Alexa daune morale de 500.000 de lei, după o campanie media de peste 20 de articole, menite să-l facă să demisioneze de la conducerea clubului sportiv universitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.