De Ziua Pompierului, Bărboșii Clujului donează a doua ambulanță pentru SMURD Cluj

Cu ocazia Zilei Pompierilor, Beard Brothers donează cea de-a doua ambulanță pentru SMURD Cluj.

Festivitatea de primire a celei de-a doua ambulanțe SMURD va avea loc vineri, 13 septembrie 2019,  la ora 13.00, pe aleea principală a Parcului Centra din Cluj-Napocal.

În jurul orei 13.30 se va desfășura un exercițiu de descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență pentru victimele unui accident rutier, în care va fi folosită noua ambulanță SMURD. 

Pe aleea principală a Parcului Central din municipiul Cluj-Napoca și în Zona Cazino se vor desfășura, între orele 10.00 și 18.00, o expoziție de tehnică pentru intervenții și ateliere pentru învățarea manevrelor primului ajutor de bază, salvări de la înălțimi și din mediu acvatic, poligonul micului pompier etc.

Asociația Beard Brothers a anunțat la finalul lunii iulie că s-a strâns și chiar depășit suma necesară achiziționării celei de a doua ambulanțe pentru SMURD Cluj. Surplusul de bani va fi direcționat către The Beard Mobile, taxi-ul voluntar pentru persoanele cu dizabilități din județ. 

Anul trecut, Bărboșii au reușit să strângă 120.000 de euro pentru achiziționarea unei ambulanțe pe care a donat-o Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare (SMURD) Cluj. Ambulanțele de tip C sunt cele mai dotate din punctul de vedere al aparaturii și al personalului medical. În 2019 a urmat o nouă campanie pentru achiziționarea celei de a doua ambulanțe pentru SMURD. 

Beard Brothers este cel mai non-conformist ONG din România, având rolul principal de a schimba mentalități. La baza echipei stă spiritul de inițiativă, de acesta folosindu-se pentru a găsi soluții la probleme atât noi, cât și vechi, în comunitățile din care face parte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.