Deputatul Alina Gorghiu, noul președinte al PNL

Deputatul Alina Gorghiu a fost aleasă în funția de președinte interimar al vechiului PNL. Ea va co-presedinte al noului PNL alături de Vasile Blaga.

alina gorghiu

Președintele ales Klaus Iohannis, alături de Mircea Ionescu Quintus au sprijinit-o deschis pe Alina Gorghiu.

Pentru aceeasi functie a mai candidat si deputatul Ludovic Orban, seful deputatilor PNL. El a fost sprijinit deschis de Crin Antonescu.

Klaus Iohannis s-a retras joi din PNL pentru a putea prelua presedintia Romaniei. El s-a declarat incantat de alegerea Alinei Gorghiu in functia de presedinte al PNL si si-a felicitat colegii pentru acest semnal de reforma si modernizare, pe care el insusi l-a impus, acordandu-i Alinei Gorghiu sustinerea sa.

„Am finalizat ultimul BP al PNL la care am participat. Azi mi-am anuntat demisia din PNL, pentru a fi in situatia potrivita de a prelua mandatul de presedinte al Romaniei, lucru care se va intampla duminica. A fost ales noul presedinte al PNL, co-presedintele noului PNL in persoana Alinei Gorghiu. Vreau sa o felicit public.

Felul in care a votat BP imi confirma vointa PNL de a se reforma si moderniza, de a arata cum trebuie sa se faca politica in Romania.

Vreau sa multumesc public partidului meu de care m-am despartit azi pentru ca am avut onoarea si palcerea sa fiu presedintele PNL”, a declarat Klaus Iohannis.

Prima declaraţie a fostei purtătoare de cuvânt a PNL a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, imediat după încheierea şedinţei BPN al PNL.

„Am avut o elegantă competiţie. Daţi-mi voie să-l felicit pe colegul meu Ludovic Orban pentru felul în care a înţeles să se raporteze la această competiţie. Indiferent cum era rezultatul, am promis că vom sta la aceeaşi masă. Vom lucra în aceeaşi echipă. Mesajul pe care l-am dat colegilor mei a fost unul de unitate a PNL, unitate care a avut sincope de-a lungul timpului. Am perceput mesajele colegilor mei sper eu corect şi să ştiţi că, spre bucuria mea, se suprapun peste voinţa celor care au ieşit să-şi exercite votul în 16 noiembrie. Mesajul care ţine de o reformă în PNL, de o reformă a instituţiilor statului, de recredibilizare a partidului şi nu numai. O să ne deschidem ca partid, o să acceptăm orice resursă de valoare şi să ştiţi că, dacă s-a discutat despre cât de greu va fi să organizăm PNL, n-am uitat nicio secundă că adversarul nostru politic este PSD şi că vom avea o strategie foarte curând să abordăm inclusiv această parte politică a guvernării extrem de serios. Aş vrea să-i transmit preşedintelui Iohannis că acest partid va fi un partener de încredere al preşedintelui României şi că îşi va continua proiectele începute în campania electorală”, a declarat Alina Gorghiu, noul preşedinte PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.