Deputatul clujean Mate Andras este urmarit penal

mate andras

Parchetul Instantei Supreme l-a audiat pe deputatul clujean Mate Andras Levente, in dosarul in care procurorii il urmaresc penal pentru un conflict de interese. Agenţia Naţională de Integritate a fost cea care a sesizat procurorii pentru că deputatul şi-a angajat soţia la biroul parlamentar.

ANI a constat, în septembrie 2011, că parlamentarul clujean a propus şi a avizat angajarea în baza unui contract individual de muncă a soţiei sale, Erzsebet Mate, la biroul parlamentar din Cluj. La ieşirea de la Parchet, acesta a declarat că a venit doar să depună nişte acte.

„Nu cred că se pune problema urmăririi penale, aveam obligaţia să vin să depun nişte acte. Soţia mea a fost angajată, pentru că lucra în jurnalistică şi am zis că mai bine o angajez la mine şi am angajat-o pe 500 de lei pe lună, timp de şase luni. Nu văd nicio problemă, nu ştiu cum văd dânşii, vom vedea soluţia, eu nu am de ce să mă ascund şi de ce să fug. Eu trebuie să mă prezint la o dată viitoare, acum doar am semnat că am depus un act”, a declarat Mate Andras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.