Deputatul Radu Moisin, revoltat după ce clujenii nu au primit RO-ALERT înainte de furtuna de duminică seara. Va cere explicații autorităților

Deputatul clujean Radu Moisin și-a exprimat revolta duminică seara, pe Facebook, după vijelia puternică care a rupt copaci, cu privire la faptul că cetățenii Clujului nu au fost avertizați înainte de furtună prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Moisin va solicita explicații autorităților statului, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Mediului pentru a clarifica această situație.

Deputatul liberal nu cunoaște faptul că mesajele RO-ALERT se emit doar la COD ROȘU, ori vijelia de duminică a fost clasată de ANM cu cod portocaliu.

„În anul 2021, este inadmisibil ca statul să nu-și protejeze cetățenii!Voi solicita, la prima oră, Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Mediului, să ne ofere explicația faptului că populația Municipiului Cluj-Napoca și a localităților învecinate nu a fost avertizată din timp despre furtuna devastatoare din această seară, pentru a se putea adăposti și a-și proteja familiile și bunurile!

Autoritățile statului știau din timp de acest dezastru, anunțându-l în mod inutil după începerea sa, conform capturii foto!”, a scris Moisin.

ANM a emis un Cod Portocaliu de vijelie, grindină și averse pentru Cluj-Napoca, care a intrat în vigoare la ora 22:20 și este valabil pana la ora 23:30. Acesta este valabil în județul Cluj pentru localitățile Cluj-Napoca, Aghireșu, Baciu, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău, Sânpaul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.