Descoperă ACUM care este stilul potrivit pentru bucătăria ta

Bucătăria este una din camerele importante ale unei locuințe, iar decorarea acesteia necesită timp și creativitate. Mobilierul de bucătărie trebuie să aibă două caracteristici importante: să fie compatibilă cu nevoile tale și îndeplinească cerințele tale de stil. Există o gamă variată de modele din care poți alege, astfel că trebuie să ai în vedere mai multe criterii de selecție, cum ar fi: dimensiunea bucătăriei, numărul de membri care o utilizează, dar și stilul, confortul și rezistența  pieselor de mobilier pe care le alegi. Dacă vrei să afli cum să găsești mobilierul potrivit pentru bucătăria ta, citește în continuare acest articol.

Descoperă care sunt criteriile de care să ții cont

Dimensiunea bucătăriei

Măsurarea bucătăriei este primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a alege mobila. De obicei, corpurile au dimensiuni standard, astfel îți va fi destul de ușor să calculezi care sunt piesele de care ai nevoie. Pentru spațiul de servit masa, trebuie să ai în vedere numărul de membrii și spațiul de care dispui. Asigură-te că fiecare membru al familiei tale are un scaun potrivit și confortabil, iar masa este suficient de spațioasă pentru toată lumea.

Țesăturile și finisajul

Trebuie să te gândești strategic la aspectul mobilierului tău. Dacă îți place să gătești, atunci trebuie să ai suficient spațiu de depozitare pentru aparatele electrocasnice, mirodenii dar și alte instrumente de gătit. Alege un mobilier rezistent, durabil și ușor de curățat care să se potrivească cu stilul tău. Dacă îți place ca piesele de mobilier să nu se potrivească perfect una cu cealaltă, atunci gândește-te la o masă diferită și scaune cu un stil rustic, clasic sau hippie. Fie că alegi un stil modern sau în stil clasic, asigură-te că aduci personalitate bucătăriei tale.

Personalitatea bucătăriei

Este normal să îți dorești că amprenta personalității tale să se regăsească în fiecare obiect din locuința ta. Deoarece bucătărie este o camera pe care o folosești zilnic, dă-ți voie să fii creativ în ceea ce privește stilul acesteia. Scaunele sunt o modalitate perfectă de a te juca cu modelele formele și culorile. Poți alege dintr-o gamă largă de scaune pentru bucătărie de la Homelux, în funcție de personalitatea ta. Dacă ești o gazdă primitoare și îți inviți des prietenii și familia pentru a servi masa împreună, nu uita să achiziționezi câteva scaune suplimentare.

Bucătăria este una din camerele în care îți poți lasă imaginația să își facă de cap. Există multe elemente importante pe care să le iei în calcul, astfel că trebuie să alegi strategic fiecare piesa de mobilier. Oricare din sfaturile de mai sus te va ajuta să construiești bucătăria visurilor tale. Astfel, vei putea să te bucuri alături de cei dragi de confortul unui cămin plin de personalitate. 

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.